След изявлението на Спартак Плевен, ръководството на Марица Пловдив също

...
След изявлението на Спартак Плевен, ръководството на Марица Пловдив също
Коментари Харесай

И Марица Пд изригна: Ще протестираме с надуваеми лодки по река Марица

След изказването на Спартак Плевен , управлението на Марица Пловдив също излезе с позиция след новината, че Ботев и Локомотив ще получат финансиране от страната за построяването и модернизирането на своите игрища.

Днес кметът на Пловдив, Здравко Димитров, разгласи разпределянето на средствата и съобщи, че нито Спартак, нито Марица ще се радват на финансиране от страната.

Ето и цялото изказване на клуба:

"Уважаеми маричани, уважаеми пловдивчани!

Ръководството на ПФК Марица 1921 Пловдив, с огромна наслада приветства отпуснатите средства от държавното управление за подкрепяне инфраструктурата на пловдивските клубове.

Истина е, че господин Здравко Димитров не е давал съответни финансови обещания към нашия обичан тим. Но не един път по време на своята предизборна акция, както и при визитата си на стадион "Марица ", самият той показа, че приоритет ще бъде развиването на ВСИЧКИ пловдивски спортни клубове.

На 30.04.2019г. аз, Христо Христов, президент на ПФК Марица 1921 Пловдив, участвах в едно "представление ", дружно с другите 3-ма президенти на пловдивските клубове. На него се обединихме в поддръжка дотъкмяване на стадион "Пловдив ". Идея, която няма развиване към този миг.

Стадион "Марица " е напълно общинска благосъстоятелност. Той има голяма потребност от главен ремонт. Клубът употребява един единствен футболен терен, който се употребява и за тренировки и за публични мачове, както от представителния тим, по този начин и от отборите от ДЮШ. Школата на "Марица " употребява за тренировки зелени площи, приналежащи на Английската гимназия и то посредством само на шефа на гимназията господин Радев, който позволявя провеждането на тренировки там, когато изискванията разрешават. В ДЮШ на "Марица " има над 150 деца, които са принудени да упражняват на тези меко казано несъответствуващи условия. Налага се да търсим салони, зали, стадиони и игрища чартърен, с цел да организираме естествен подготвителен развой. Същото важи и за публични срещи на тимовете от школата. Тези деца не са по-различни от останалите бъдещи спортисти в града.

Ние също можем и имаме право да протестираме и да затваряме булеварди, само че от почитание към пловдивчани няма да провокираме спомагателни тапи или неприятности за тях и за ръководителите на града ни. За сметка на това ние ще организираме протестно "шествие " с надуваеми лодки по река Марица! Така представлението ще продължи! ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР