След изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че е

...
След изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че е
Коментари Харесай

Иран с условия за евентуална среща с Тръмп

След изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е подготвен да договаря с ирански водачи без предварителни условия, представител на Иран сложи две такива условия, съобщи ДПА.

Първо, Тръмп ще би трябвало да анулира изтеглянето на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение и второ, ще би трябвало да прекрати нови наказания против Техеран преди да стартират иранско-американски договаряния, съобщи в Туитър съветникът на президента на Иран Хасан Рохани - Хамид Абуталеби.

" Връщане в нуклеарното съглашение, завършек на враждебните изявления и почитание към иранския народ. Тогава може да се прокара път за излизане от актуалната обстановка ", съобщи Абуталеби.

Външният министър Мохамад Джавад Зариф също акцентира, че решението на Съединени американски щати да се отдръпват от нуклеарното съглашение с Иран не благоприятства положителни връзки.

" Съединени американски щати могат да се сърдят единствено на себе си за изтеглянето. Заплахите, глобите и пиар похвати няма да проработят. Опитайте с почитание - към иранците и към (международните) задължения ", написа Зариф в Туитър.

Тръмп съобщи по-рано, че възможна среща с иранските водачи ще е потребна, " в случай че можем да договорим нещо свястно, а не загубата на хартия, която е другата договорка ", имайки поради постигнатото с интернационална поддръжка иранско нуклеарно съглашение от 2015 година при ръководството на предходния американски президент Барак Обама.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР