След известно затруднение с машината за продажба на билети на

...
След известно затруднение с машината за продажба на билети на
Коментари Харесай

Пускат безплатни карти за пътувания с влак, за да се борят с инфлацията

След известно усложнение с машината за продажба на билети на най-голямата жп гара в Мадрид - Аточа, 26-годишната Дженифър и нейната сестра станаха щастливи собственички на безвъзмездни карти за пътешестване, които ще са годни от на следващия ден, 1 септември, написа Ройтерс.

С годишна инфлация, която доближава до рекордните за страната 10 на 100, ръководеното от социалистите испанско държавно управление се надява да облекчи разноските за живот и да насърчи повече хора да употребяват публичния превоз, като им даде безвъзмездни месечни карти за пътувания на близки или междинни дистанции. Пътуванията на дълги дистанции и единичните билети не са обхванати от картите.

" Мисля, че това е страхотна самодейност ", сподели Дженифър, след което добави, че би желала безплатните карти да останат за непрекъснато " защото би помогнало нещата като цяло да станат по-евтини и ще имаме повече подвижност (...) това е добър метод за държавното управление да влага парите, които плащаме като налози ".

Отстъпката ще помогне на фамилията на Дженифър да спести повече от 80 евро на месец, пресметна нейната майка, Тони.

Имаме потребност от повече сходни начинания, сподели тя, след което добави: " Ние, родителите, към този момент не можем да плащаме. Нямаме същия бюджет както преди ", с цел да осигурим нещата, които по-рано сме осигурявали на децата си.

Почти половин милион души към този момент са поръчали авансово картите за безвъзмезден превоз, а държавният железопътен оператор " Ренфе " (Renfe) чака те да обезпечат 75 милиона безвъзмездни пътувания с жп превоз.

Картите ще дават безвъзмездни пътувания до края на годината. " Предвид икономическата обстановка за нас, това е огромна помощ ", разяснява резултата от тях 18-годишната ученичка Анастасия Адамова.

Германия разпространява сходна самодейност, която стартира през юни. Тя имаше голям триумф и понижи тапите в огромните градове.

Испанската скица, която включва и отстъпки за други типове градски превоз, ще коства на бюджета 221 милиона евро. Тя е част от последния пакет от помощи към популацията, целящ да се смекчат резултатите от инфлацията. Пакетът бе утвърден през юни и общата му стойност възлиза на 9,5 милиарда евро, което включва понижения на налога върху добавената стойност и освобождение от обществено обезпечаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР