След известно забавяне, Столичният общински съвет (СОС) одобри втория етап

...
След известно забавяне, Столичният общински съвет (СОС) одобри втория етап
Коментари Харесай

Столичният общински съвет разреши втория етап на Гранд Каньон

След известно закъснение, Столичният общински съвет (СОС) утвърди втория стадий от плана " Гранд Каньон " на турската компания " Гаранти Коза " в столичния регион " Младост ".
Според гласоподаване на комисия, преди реализацията на втория стадий би трябвало да се построи кръстовище сред близките булеварди " Андрей Ляпчев " и " Андрей Сахаров " и ул. " Бъднина ". Припомняме, че разрешението беше забавено поради правенето на отчет по какъв начин ще се отрази новия комплекс на трафика в региона.
При разискването общинският консултант Войслав Тодоров съобщи, че " в това извънредно малко място " се концентрира огромно застрояване. Той добави, че вторият стадий значи натоварване на трафика по бул. " Александър Малинов ", чийто потенциал е към този момент напълнен. Става въпрос за 10-тина минути в допълнение отвън посоченото в отчета време. Отделно Тодоров подсети, че има и други планове в региона и пресметна, че всичкото това строителство ще забави построяването на бул. " Копенхаген " до 2030 година.
В последна сметка, с 31 гласа " за " и 9 " срещу " разрешението за втория стадий на плана мина.
Вторият стадий от построяването на комплекса " Гранд Каньон " планува повдигането на три здания до 20 етажа, в които ще има стотици жилища. Първоначално постройките трябваше да са с височина 114, 84 и 73 метра, само че след това параметрите им бяха понижени до 80, 46 и 12 метра. В първия стадий от строителството, което бе позволено през 2017 година, се планува построяването на хотел, две жилищни здания и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв. метра надземна разгъната повърхност. Тази фаза би трябвало да бъде приключена през лятото на 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР