След извършени проверки на всички автошколи на територията на област

...
След извършени проверки на всички автошколи на територията на област
Коментари Харесай

Запечатаха две автошколи във Враца, откриха множество нарушения

След осъществени инспекции на всички автошколи на територията на област Враца два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за открити нередности. Това оповестиха от ОДМВР - Враца.

Проверките са планувани и извършени по концепция на управлението на ОДМВР - Враца и в тях се включиха чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР - Враца, представители на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ - София и Национална агенция за приходите - Велико Търново.

Запечатаните автошколи са на територията на град Враца. Проверяващите са открили нередности във водената документи при подготовката на водачите, което слага въпроса, дали записаните за образование са минали действителна теоретична подготовка в двете школи.

При инспекциите си в двата пункта, в дните и часовете оповестени за теоретична подготовка, проверяващите не са открили воденето на такава, както и неналичието на курсисти. Проверена и конфискувана е водената в центровете документи, която ще бъде задълбочено тествана и оценена.

Ще бъдат тествани и финансовите приходи и метода на тяхното отчитане пред Национална агенция за приходите. Съставени са актове и са издадени заповеди за насилствена административна мярка. Двете школи са запечатани.

Извършените инспекции на територията на област Враца имат за цел да ревизират качеството на образованието в школите за водачи, а една от аргументите е зачестилите произшествия с жертви и потърпевши в област Враца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР