След извършени обиски полицията е арестувала вчера няколко лица, заподозрени

...
След извършени обиски полицията е арестувала вчера няколко лица, заподозрени
Коментари Харесай

Арести в Австрия заради аферата Ибиса

След осъществени обиски полицията е арестувала през вчерашния ден няколко лица, обвинени за присъединяване в " аферата Ибиса ", която преди половин година стана причина за държавна рецесия в Австрия и постави завършек на политическата кариера на австрийския вицеканцлер Хайнц Кристиан Щрахе, предава Българска телеграфна агенция от Виена.

Вицеканцлерът и водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата Щрахе подаде оставка през май, откакто беше оповестен изработен със скрита камера видеозапис през 2017 година в Ибиса, на който той се среща с жена, представяща се за племенница на съветски олигарх, и предлага да ѝ уреди държавни контракти.

Виенската прокуратура удостовери появилите се в по-ранни часове през вчерашния ден известия в някои австрийски издания.

Обиски са направени във Виена и Залцбург. Според онлайн платформата ЕС-инфотек обиските са осъществени по домовете на лица, които се причисляват към " по-тесния кръг " на детектив, взел участие в " аферата Ибиса ". Той е придружавал мнимата племенница на съветски олигарх и евентуално е играл основна роля в аферата.

Вестник " Кроне " оповестява, че става дума за някогашната другарка на детектива и бизнесмен. Жената е била в същото време секретарка на бизнесмена. Тези изказвания не са доказани публично.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР