След извършена проверка от служители на Регионалната дирекция по горите

...
След извършена проверка от служители на Регионалната дирекция по горите
Коментари Харесай

Спряна е дейността на обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в Етрополе

След осъществена инспекция от чиновници на Регионалната дирекция по горите – София е спряна краткотрайно активността на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина в Етрополе, оповестяват от Изпълнителната организация по горите. 

Горските инспектори са направили инспекция на моторно транспортно средство, транспортиращо дървесина. Представеният от лидера превозен билет е бил публикуван същия ден за превозване на близо 25 плътни кубически метра едра строителна дървесина до обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина в Етрополе. Проверяващите са открили основни разлики в фотосите от фоторегистъра и натоварената в автомобила дървесина. 

Автомобилът не е бил оборудван с GPS устройство за инспекция на придвижването му. Поради подозрения за нелегално превозване на дървесина, горските чиновници са направили и инспекция в склада адресат на дървесината. При прегледа на записите от видеонаблюдението е открито, че същото моторно транспортно средство влиза в обекта, натоварено с дървесина, след което го напуща празно. В самия електронен дневник транспортният билет за постъпилата дървесина не е вписан. 

За откритите нарушавания проверяващите са съставили на лидера на автомобила два акта, с които са арестувани едра строителна дървесина в размер на 24,74 плътни кубически метра от бук и транспортното средство. Акт е формиран и на притежателя на склада. Работата в обекта е спряна за три дни. Извършена е и инспекция на обекта за дърводобив, от който е експедирана дървесината, като нарушавания не са открити. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР