След извънредно положение и обучение в електронна среда старозагорските училища

...
След извънредно положение и обучение в електронна среда старозагорските училища
Коментари Харесай

Ето колко абитуриенти изпраща Стара Загора след извънредното положение

След изключително състояние и образование в електронна среда старозагорските учебни заведения ще изпратят тази година общо 1251 зрелостници през 2020 година. В съпоставяне с предишни години старозагорските младежи и девойки, които потеглят по пътя на новия живот и реализация са по-малко. През предходната година зрелостниците 2019 година са били 1399, през 2018-а - 1392-ма, а през 2017-а - 1318.
Тази година зрелостниците ще могат да се сбогуват с учебния живот в дворовете на образователните заведения, само че при съблюдаване на всички наставления и противоепидемични ограничения. Директорите ще изготвят правила, при които да стане изпращането в условия на ковид, поради които обичайните групи от зрелостници преди да отидат да честват встъпването в зрелостта няма да радват старозагорци. Държавният зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература за дванадесетокласниците тази година ще се организира на 1 юни, а вторият наложителен по предмет по желание ще е на 3 юни. На 2 и 4 юни ще са изпитите по избор на зрелостниците. 
Учениците от професионалните гимназии, показали вместо втори ДЗИ научен изпит за придобиване на професионална подготовка, ще го положат на 5 юни. Датите за изпита по процедура ще се дефинират от шефовете на учебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР