След извънреден и последен съдебен контрол пред Върховен административен съд

...
След извънреден и последен съдебен контрол пред Върховен административен съд
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата по ОВОС на инвестиционно предложение за нова ядрена мощност на АЕЦ „Козлодуй“

След ексклузивен и финален правосъден надзор пред Върховен административен съд не бяха открити пороци на законосъобразно извършената процедура по Оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение за „ Изграждане на нова нуклеарна мощ от най-ново потомство на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, Площадка 2.
С Решение № 3922/13.03.2020 година по адм. д. № 12969/2019, Петчленен състав – II гилдия на Върховен административен съд отхвърли молбата на физическо лице – добре познато на “ядрените среди “, за анулация на Решение №4909/2019 година на петчленен състав на същия съд, с което бяха отхвърлени всички тъжби против Решение по оценка на въздействието върху околната среда № 1-1/2015 на Министъра на околната среда и водите. Решение № 3922/13.03.2020 година е дефинитивно и не предстои на обжалване или анулация.
По този метод, процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ мина през стадиите на постоянен и ексклузивен правосъден надзор, като за следващ път потвърди, че по време на провеждането ѝ са спазвани всички правила на интернационалното, европейското и национално екологично законодателство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР