След изтощаващ уикенд, изпълнен с дейности, е изключително важно да

...
След изтощаващ уикенд, изпълнен с дейности, е изключително важно да
Коментари Харесай

5 начина да релаксирате тялото и ума си след уморителен уикенд


След изтощаващ уикенд, изпълнен с действия, е извънредно значимо да отделите време, с цел да се отпуснете и да подмладите тялото и мозъка си. Релаксацията е от значително значение за поддържане на цялостното богатство и гаранщия, че ще започнете новата седмица със свежо и положително мислене. Ето пет ефикасни метода за релаксация след уморителния уикенд.

Практикувайте умишлено дишане

Един от най-простите, само че мощни способи да отпуснете тялото и мозъка си е посредством умишлено дишане. Намерете безшумно и комфортно място, седнете или легнете и се концентрирайте върху дишането си. Вдишайте надълбоко през носа, като позволите на белите си дробове да се изпълнят с въздух, и по-късно издишайте постепенно през устата. Повторете този развой, като се концентрирате само върху дишането си. Осъзнатото дишане оказва помощ за понижаване на напрежението и предизвиква възприятието за успокоение, като насочва вниманието ви към сегашния миг.



Отдайте се на топла вана

Подарете си успокояваща топла вана, с цел да освободите напрежението и да се отпуснете. Добавете малко британска сол или етерични масла като лавандула, с цел да засилите успокояващия резултат. Топлата вода оказва помощ да отпуснете мускулите си и да облекчите физическото натоварване от дейностите през уикенда. Използвайте това време, с цел да се отпуснете и да се освободите от всевъзможни продължителни паники или стрес. Приглушете осветлението, пуснете си тиха музика и си позволете да се потопите напълно в спокойствието на момента.



Занимавайте се с леки физически извършения

Макар че след уморителния уикенд концепцията за физически извършения може да наподобява нелогична, заниманията с леки действия като йога или спокойна разходка в действителност могат да оказват помощ за разпределяне на тялото и мозъка. По-специално, йогата съчетава физически пози с деликатно дишане, като предизвиква гъвкавостта и яснотата на мислите. Леката разходка измежду природата също може да бъде лечебна, защото обезпечава пресен въздух и промяна на ситуацията, което може да способства за по-спокойно положение.



Прекъснете връзката с технологиите

След натоварения уикенд си подарете цифрова детоксикация. Изключете телефона си, отдалечете се от компютъра и се откъснете от обществените медии. Постоянното излагане на екрани може да способства за умствена отмалялост и стрес. Като се изключите от мрежата, позволявате на мозъка си да си почине и да се презареди. Използвайте това време, с цел да се занимавате с действия, които не включват екран, като четене на книга, упражняване на занимание или просто да се наслаждавате на тишината.



Слушайте релаксираща музика или дремнете

Музиката има мощно влияние върху страстите ни и може да бъде мощен инструмент за релаксация. Създайте плейлист с успокояваща музика и си позволете да се отпуснете, до момента в който я слушате. Можете също по този начин да си подарите възстановяващ силите следобеден сън, в случай че времето ви разрешава. След уморителен уикенд, изключително след посрещането на новата година, не сме си доспали, а това безусловно се отразява на равнището на силата ни. Дайте си най-малко половин час сън, отвън нощния и ще се почувствате като нови.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР