След изтеглянето от град Лиман, частите на въоръжените сили на

...
След изтеглянето от град Лиман, частите на въоръжените сили на
Коментари Харесай

ВСУ продължават да развиват настъплението срещу Сватово и Кременная в Луганска област

След изтеглянето от град Лиман, частите на въоръжените сили на РФ се пробват да заемат отбранителни позиции на линията Кременная-Сватово, само че са подложени на сериозен напън от настъпващите украински елементи, пишат Телеграм-анализаторите от " Рибар “ .

Според информацията, Въоръжените сили на Украйна са освободили и град Торское. Вчера през обитаемото място са излезли и последните съветски елементи, заемащи защитата там.

Войници от 254-ти мотострелков полк от 144-та дивизия на 20-та войска на Водоснабдителна система РФ, държащи село Терни, са се избавили от обркъжение и се движат към Кременная. Десният бряг на река Жеребец към този момент е под контрола на въоръжените сили на Украйна.

Мобилни групи на ВСУ към този момент работят в региона на автомагистрала Сватово-Кременная. Щурмовите елементи на Въоръжените сили на Украйна се прегрупират за по-нататъшно нахлуване към двете стратегически от транспортно отношение обитаеми места.

Водоснабдителна система РФ са доставили в Кременная инженерна техника за подготовка на дълготрайни опорни точки. Украинските въоръжени сили интензивно обстрелват града със 155-мм оръдия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР