След изразената позиция на Николай Бареков относно пакета "Мобилоност'', чрез

...
След изразената позиция на Николай Бареков относно пакета "Мобилоност'', чрез
Коментари Харесай

Николай Бареков с ултиматум към българските превозвачи! В случай, че искат златния му глас, те трябва да...

След изразената позиция на Николай Бареков по отношение на пакета "Мобилоност'', посредством която той отбрани българските водачи, върху него и фамилията му се изсипа лавина от закани. Със своите дейности, по отношение на пакета "Мобилност " Бареков разобличи европейската и българска олигархия, както и лицето Ангел Джамбазки.

Още през 2016 година, Бареков бе първият, който съобщи, че в случай че българските превозвачи не стартират да обезпечават по- положителни условя на труд на своите служащи и не вдигнат заплатите им, ще имат проблеми с Европа.

Евродепутатът към този момент изясни, че е неприемливо в 21 век водачите да прекарват към 11 месеца годишно, затворени в кабина на камион, без да имат опция за поддържане на персонална хигиена даже.

Както стана ясно, във вътрешното законодателство на редица европейски страни попада закон, който не разрешава спането на водачите в кабината, а санкциите за нарушаването му са извънредно солени.

И най значимото: българските водачи са обезпечавани на минимална работна заплата, макар тежките и безчовечен условия, в които са принудени да правят служебните си отговорности.

"Срещу мен беше проведена една брутална акция, в основата на която стояха едрите олигарси и превозвачите. Колегата Джамбазки интензивно със злословия и операции пред българските медии се е опитал да направи конспирация сред мен и сътрудника Светослав Малинов. ", показа Бареков.

Оказа се обаче, че цялата тази акция против водачът на ББЦ е изкуствена, тъй като още същият ден той разгласява в персоналния си Facebook профил видео послание към българите, което се оказа с рекордна гледаемост - над 100 000 гледания.

За сметка на това обаче се провежда и страхотна акция от български жители в поддръжка на Бареков. Той показа, че стотици водачи са се свързали с него, с цел да му опишат в детайли за робските условия на техния труд.

Мандатът на Бареков в Европейския парламент може да се характеризира с това, че от самото начало той говореше за ниските приходи на българските жители. Интересното обаче е, че може би на три мандата се случва веднъж, народен представител да има глас, който се оказва златен.

Евродепутатът сложи ултиматум на българските превозвачи, които както всички знаем са едни от най- заможните българи. Той съобщи, че в случай че превозвачите желаят неговия глас в отбрана, те би трябвало:
Да вдигнат заплатите на служащите си от понеделник с 20 % от понеделник. Да трансформират трудовите контракти с присъединяване на транспортните синдикати на тройно по- висока от минималната работна залата.​​
В противоположен случай Бареков ще продължи да им бъде неприкрит съперник.

Евродепутатът още веднъж прикани сътрудниците си Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от еврозаплатите си, да не се кандидатират за идващия мандат и да водачи на ТИР, откакто настояват, че кабините на камионите са извънредно първокласни и изискванията на труд са възможни и допустими.

"При изискване на каботаж, българските водачите ще получават заплата, каквато получават и френските да вземем за пример. Справка: Испания- 2500/3000 евро. Германия- 7000/8000 евро. Франция- 6000 евро. ", посочи Бареков.

Стана ясно, че българският водач работи за 260 евро формален трудов приход и на месец сумарно получава към 1500, 1800 най-много 2000 евро с дневните командировъчни. Тези водачи обаче имат и разноски.

Евродепутатът твърди, че българската стопанска система може да си разреши да вдигне заплатите на българските хора на наемния труд с 30 %, без това да провокира банкрут.

По мотив тематиката със абсурда към Цветан Цветанов и новопридобития му апартамент на безценица, Бареков показа, че в разгара на абсурда е имал среща с премиера Борисов, който е бил потопен в позор, поради действията на съратника си.

"Цветанов с неговите сътрудници от ГЕРБ одобряват една лобистка корекция в Парламлента. Тук става въпрос за типичен рекет, изнудване и лобизъм. Той е получил този апартамент от компания "Артекс ", тъй като им е разрешил да строят 130-метров небостъргач в квартал "Лозенец ", разяснява водачът на "Презареди България ".

Цветан Цветанов трансферира виновността за своя лобизъм на основния проектант на София. Пълен парадокс е хора като Цветанов, който от 30 години и на държавна ясла, а от 15 на висши държавни постове да си мие ръцете с архитекта, който напълно неотдавна е на тази позиция.

В своя отбрана, основният проектант трансферира топката към ДНСК, а ДНСК и Фандъкова от своя страна трансферират топката към съда, а съда е сезиран от жителите.

Стана ясно, че разрешителното за градежа на небостъргача е подписано от заместител министър от квотата на "Патриотите ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР