След израелския въздушен удар, при който загинаха няколко чуждестранни хуманитарни

...
След израелския въздушен удар, при който загинаха няколко чуждестранни хуманитарни
Коментари Харесай

Байдън отправи остър упрек към Израел, след гибелта на хуманитарни работници при въздушен удар

След израелския въздушен удар, при който починаха няколко задгранични филантропични служащи в линията Газа, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи изострен укор към Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това не е изолиран случай ", се споделя в изказване на Байдън. " Този спор е един от най-тежките напоследък във връзка с това какъв брой филантропични служащи са били убити ", сподели Байдън и добави, че това е една от главните аргументи, заради които разпределението на филантропичната помощ в линията Газа е толкоз мъчно.

" Израел не е направил задоволително, с цел да отбрани филантропичните служащи, които се пробват да доставят обезверено нужната помощ на цивилното население ", сподели Байдън. " Инциденти като вчерашния просто не би трябвало да се случват ", добави той.

Британски, австралийски, полски, американско-канадски жител с двойно поданство и палестинец от филантропичната организация " Световна централна кухня " в линията Газа бяха убити, когато конвоят им беше ударен от израелски въздушен удар в понеделник вечерта.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че става дума за " драматичен случай на непредумишлен удар от страна на нашите въоръжени сили против почтени хора в линията Газа ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР