След измиване искаме косата ни да ухае колкото е възможно

...
След измиване искаме косата ни да ухае колкото е възможно
Коментари Харесай

Учени се грижат за трайното благоухание на косите ни

След измиване желаеме косата ни да ухае колкото е допустимо по-дълго и деликатно избираме своите шампоани по аромата им. Въпреки това, като предписание, той се изпарява в границите на няколко часа. Днес ще ви разкажем по какъв начин учените се стремят да удовлетворят нашите условия и да запазят пленителния аромат на кондициониращите артикули.

Тайната си споделят откриватели от швейцарската компания Firmenich, които работят взаимно с Федералния софтуерен институт. Те считат, че е належащо да се съблюдава набор от правила по време на измиването, с цел да удължи периода на аромата на шампоана и натуралните масла за целия ден.

Химикът на компанията доктор Андреас Херман съобщи, че се надява на обществено разпространяване на новия метод, в който ароматът на шампоана ще се освобождава през целия ден. В същото време няма да се " залепят " разнообразни неприятни миризми, и хората ще могат да се насладят на свежестта и чистотата на косата си.

" Ароматът нормално е един от най-скъпите съставки в шампоана, само че нормално се задържа в косата в продължение на няколко часа. Потребителите постоянно свързват чистотата с приятна миризма, тъй че удължаването на чувството за прохлада може да провокира у хората позитивно усещане, " - споделя доктор Херман.

При новата формула ароматизиращите съставни елементи са опаковани в специфични капсули. Те са доста по-тънки от човешки косъм. С тях, ароматът не се изпарява в границите на 24 часа, защото капсулата се разтварят последователно, а не по едно и също време, както е при стандартните шампоани.

Изследователите също по този начин считат, че са нужни спомагателни тествания за тестване на въздействието при сушене и разресване. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР