След излъчването си Анатомия на един скандал“ отнесе известни критики,

...
След излъчването си Анатомия на един скандал“ отнесе известни критики,
Коментари Харесай

5 сериала, които да гледаме след „Анатомия на един скандал“

След излъчването си „ Анатомия на един скандал “ отнесе известни рецензии, само че не може да се отхвърли, че съумя да притегли вниманието на мнозина. Продукцията измести царуването на втория сезон на„ Бриджъртън “ като най-гледан сериал в платформата на Netflix. Какво е общото сред тях? И в двата сериала става дума за тематики, които будят интерес – благосъстояние, кавги, секрети, трагични обрати и власт. Допълнителен интерес провокира и актьорското съзвездие в сериала в лицето на Сиена Милър, Мишел Докъри и Рупърт Френд.

Хората от много време са изпитвали потребност да надзърват към живота на онези, които имат власт, с цел да проследят дали притежаваните привилегии трансформират моралните им правила и ги качват на самия връх на суетата, от който рухването е изключително мъчително. " Анатомия на един скандал " обаче визира и значима тематика табу - тази за половото принуждение, която има потребност от по-висока естрада в нашето съврение. С възхода на придвижванията #Me Too и #Time's Up през последните години, " Анатомия на един скандал " се причислява към сериалите и филмите, които се занимават с деликатната тематика, като приканват за смяна и повече полемики по тематиката. Днес ви представяме 5 , които да гледате, в случай че ви е допаднала историята в „ Анатомия на един скандал “.

“Liar ”

Трябва да признаем, че несъмнено има нещо английско в концепцията за скандал и добре прикрити човешки пристрастености. Наглед те са толкоз праволинейни и водени напълно от неписани правила, чак стартира да ни се коства, че зад положителното образование прозират голям брой секрети, които са пазени грижливо с години под ключ. Тази мисъл непосредствено ни препраща към друга английска драма - " Liar " - за следствията от половото принуждение, които оставят леке върху персони от обществения живот.

Историята се концентрира върху Лора (Джоан Фрогат) - учителка, която упреква известния хирург Андрю (Йоан Гърфуд), че се е възползвал от нея срещу волята й. Сюжетът слага под въпрос работата на правосъдната система, тежестта на половото принуждение, както и подчертава върху ролята на клюките в сходни закононарушения. Сериалът визира значими тематики,  по-непредсказуем е и най-малко няколко пъти по-близък до действителността от американските си съперници. “Liar ”е наложителен за гледане от тези, които откриват добавената стойност в „ Анатомия на един скандал “ оттатък историята.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР