След изключително зрелищната състезателна сесия в предпоследния ден на Световния

...
След изключително зрелищната състезателна сесия в предпоследния ден на Световния
Коментари Харесай

Ден 10 – Битката на последните войни в Доха

След извънредно зрелищната спортна сесия в предпоследния ден на Световния шампионат по лека атлетика в Доха, пристигна времето и за прощалната вечер на стадион „ Халифа “. Въпреки, че предложи забавна комбинация от страсти, 17-тият атлетически Мондиал като че ли завоюва повече в сравнение с да отблъсна.

Спорните решения за странното повтаряне на бронзови медали в някои дисциплини отстъпват на нововъведенията, които впечатлиха: голям брой данни и любопитни параметри за осъществяванията на опитите в техническите дисциплини, в допълнение графично проявление на информация за върхове и други статистически обстоятелства, както и още по-зрелищното показване на най-очакваните дисциплини в спортните сесии.

Без подозрение последният 10-ти ден на шампионата в Доха ще бъде също толкоз трогателен, колкото и останалите девет. Остава да разберем имената на медалистите в последните 7 дисциплини. Сред тях ще можем да проследим финала в скока на дължина при дамите, където германката Малайка Михамбо наподобява безспорната любимка.

Кой обаче ще грабне златото и останалите оценки в мъжкото мятане на копие, където сензационно едни от най-хубавите спортисти в последните години – Рьолер и Хофман от Германия – отпаднаха още в квалификацията. Ще научим и кои са най-бързите в женския спринт с трудности на 100 метра, а както повелява традицията щафетите 4x400 m за дами и мъже ще слагат точката на следващия празник на леката атлетика.

ЕТО И ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕН 9 ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ:
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР