След изключително успешното домакинство на Русе на срещи от груповата

...
След изключително успешното домакинство на Русе на срещи от груповата
Коментари Харесай

Русе приема финалите за Златната европейска лига

След извънредно сполучливото домакинство на Русе на срещи от груповата фаза на международното състезание по волейбол за мъже през 2018 година и шампионат от Волейболната лига на нациите при дамите през 2019 година, през идващото лято крайдунавският град още веднъж ще одобри интернационалните прояви от най-високо равнище в този спорт.

През актуалната 2020 година "Арена Монбат Русе " ще бъде хазаин на две значими събития, както при дамите, по този начин и при мъжете. Първото от тях, което Русе получи доверието да провежда, е финалната четворка на Златната европейска лига при дамите (17-18 юни).

През тази година женският народен тим ще взе участие в европейската конкуренция, като още веднъж ще търси завръщане в международния хайлайф. Първите два отбора от крайното класиране на Златната европейска лига ще получат право да играят на заключителния Чалъндж шампионат (Challenger Cup), спечелилият от който ще попълни Волейболната лига на нациите през 2021 година. Така финалите на Златната европейка лига се явяват извънредно значима крачка за националките пътя към главната цел - присъединяване във Волейболната лига на нациите.

Следващото събитие, на което Русе ще бъде хазаин, е последният мач от европейската подготовка при мъжкия ни народен тим при започване на септември. През този сезон волейболистите на България ще вземат участие в пресявки за Евроволей 2021, като с организацията на срещата Русе ще има достойнството да бъде част от пътя на националите към шампионата на Стария континент.

Това беше контрактувано на специфична среща на вицепрезидента на БФВолейбол и претендент за президент Любо Ганев с кмета на Русе Пенчо Милков, на която участва и изпълнителният шеф на ВК Дунав Валери Андреев.
"Имахме доста ползотворна среща с представители на Общината и договорихме двете семейства в Русе. Както съм заявявал нееднократно задачата ни е да разширяваме географията на волейбола и считам, че Русе се явява доста добра локация за провеждането на огромни конгреси. Стремежът ни е освен да организираме огромни волейболни надпревари в разнообразни български градове, само че и да има интензивно присъединяване на локалната власт при тяхното осъществяване. Да превърнем волейболните събития в атрактивен артикул, който ще притегли от ден на ден хора в залата. Също по този начин и да дадем опция на локалните хора, общината и спортни структури да спомагат за организацията ", разяснява за уеб страницата на БФВолейбол Ганев.

"С Любо Ганев и Валери Андреев си говорихме какъв брой е значимо да развиваме и разпространяваме волейбола в Русе. След Световното състезание за мъже, на което градът ни беше хазаин през 2018 година, готвим две събития, които ще бъдат празник за почитателите на спорта. През юни се чака да посрещнем финалите на Европейската златна лига за дами, а през септември - домакинство на последния мач на мъжете от квалификациите за Европейското състезание. Ще подкрепим тези спортни зрелища с огромен възторг ", съобщи кметът на Община Русе Пенчо Милков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР