След изключително обилните валежи, територията на цяла Япония беше обхваната

...
След изключително обилните валежи, територията на цяла Япония беше обхваната
Коментари Харесай

Външно с извънредна новина за българите в Япония

След извънредно изобилните превалявания, територията на цяла Япония беше обхваната от мощна гореща вълна. На 18 юли температурите в префектурите Гифу, Киото, Сайтама и други трансферираха 40 градуса, което в комбиниране с високата мокрота усилва рисковете от топлинен удар. Това осведомят от Министерство на външните работи на България (МВнР), написа Блиц.

До момента  високите температури са предизвикали гибелта на 12 души, в резултат на топлинен удар, а над 10 000 са били приети в болница . По данни на Японската метеорологична организация, след 22 юли т.г. се чака нова гореща вълна. Японските управляващи приканват да се вземат ограничения за предотвратяване от топлинен удар, срещу обезводняване и прегряване – както в домовете, по този начин и при нескончаем престой навън.

Министерство на външните работи насочва рекомендации към пътуващите до или пребиваващи в Япония български жители да наблюдават уеб страницата на  Японската метеорологична организация (Japan Meteorological Agency)  и напътствията на японските власти; да одобряват задоволително вода и питиета, които възвръщат нужните за организма соли и минерали (например “Pocari Sweat ”, “Rich Calpis ”, чай от ечемик и др.); да употребяват слънцезащитни чадъри и шапки при дълготрайно излагане на слънце. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР