След изказаното задоволство на американския президент Доналд Тръмп от първата

...
След изказаното задоволство на американския президент Доналд Тръмп от първата
Коментари Харесай

И Путин доволен от срещата с Тръмп! US президентът обаче пак се отметна

След изказаното удовлетворение на американския президент Доналд Тръмп от първата му среща с съветския държавен глава Владимир Путин, в този момент и господарят на Кремъл разгласи на собствен ред, че е удовлетворен от срещата си със стопанина на Белия дом, която се състоя по време на лидерския конгрес на Г-20 в Хамбург, Германия.

" Руският президент Владимир Путин е удовлетворен от резултатите от първата си персонална среща с американския държавен глава Доналд Тръмп ", съобщи представителят на Путин Дмитрий Песков в изявление за телевизия " Россия-1 ".

" Мога еднопосочно да кажа, че Путин остана удовлетворен. И почтено да ви кажа, въобще не знам за президента Тръмп, само че ми се стори, че той също остана задоволен от тази среща ", сподели Песков.

По думите му " всички опити да се дефинира победител от договарянията сред двамата президенти съставлява неуместна режисура на въпроса ". " В реалност, като се съди по това по какъв начин мина тази среща, мога с убеденост да кажа, че вероятно спечелили са всички ", разяснява представителят на Кремъл.

Той посочи, че самодейността за срещата сред двамата водачи е пристигнала и от Москва, и от Вашингтон.

Песков означи също, че Путин е разговарял и със брачната половинка на Тръмп. Руският президент седял до Мелания Тръмп по време на тържествения обяд в чест на водачите от Г-20. Говорителят напомни, че на работните сесии бяха разисквани и въпроси като равенството сред половете и ролята на дамите в стопанската система.

Междувременно при завръщането си в Съединени американски щати Тръмп още веднъж се отметна от свои думи - този път казани в диалога му с съветския президент в Хамбург. Става въпрос за концепцията, разисквана от двамата за основаване на американско-руска група за киберсигурност.

" Фактът, че президентът Путин и аз обсъдихме група за киберсигурност не значи, че считам, че това може да стане. Не може ", написа Тръмп в обичания си Туитър.

" Но преустановяване на огъня може да стане и стана ", прибавя Тръмп във връзка единодушието им за основаването на зона за деескалация в Югозападна Сирия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР