След изиграването на срещите от последния 38-и кръг в италианската

...
След изиграването на срещите от последния 38-и кръг в италианската
Коментари Харесай

Аталанта и Интер успяха, Милан ще играе в Лига Европа

След изиграването на срещите от последния 38-и кръг в италианската Серия „ А “ станаха ясни още два представителя на Калчото в Шампионската лига за идващия сезон. Всички забъркани отбори в борбата за третата и четвъртата позиция завоюваха срещите си и класирането остана непроменено. Така с изключение на първенеца Ювентус и сребърния медалист Наполи квоти за присъединяване в най-престижния европейски клубен шампионат завоюваха Аталанта и Интер за сметка на Милан и Рома, които ще вземат участие в Лига Европа.

Аталанта обърна вкъщи Сасуоло с 3:1 в последния кръг и зае третата позиция в крайното класиране с 69 точки. Доменико Беради (19) даде задатък на гостите, само че голмайсторът на бергамаските Дуван Сапата (35) изравни още преди почивката, а след нея Алехандро Гомес (53) и Марио Пашалич (65) оформиха крайния резултат. Сасуоло приключи мача с 9 футболисти след алените картони на Берарди в добавеното време на първата част и Мананели в 83-ата минута. Тимът завърши на 11-а позиция с 43 точки.

Интер надделя вкъщи Емполи с 2:1 и зае четвъртата позиция с 69 точки, пращайки противника в Серия „ Б “. Кейта Балде (51) и Раджа Наинголан (81) вкараха головете за „ нерадзурите “, а сред тях Хамед Траоре (76) се разписа за Емполи, който остана 18-и в крайното класиране с 38 точки и по-лоша голова разлика от Дженоа, като от идващия сезон ще играе във второто равнище на италианския футбол. Дженоа си обезпечи оставането в елита след 0:0 при визитата на Фиорентина, приключил сезона 16-и с 41 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР