След изиграването на голяма част от срещите от 6-ия кръг

...
След изиграването на голяма част от срещите от 6-ия кръг
Коментари Харесай

Трябваше ли Пянич да бъде изгонен?

След изиграването на огромна част от срещите от 6-ия кръг в Серия “А” се появиха нови полемиките по отношение на съдийски решения. Късно нощес италианският първенец Ювентус победи Болоня с 2:0 след попадения на Пауло Дибала в 11-ата и Блес Матюиди в 16-ата минута.

Под сериозна рецензия е сложено решението на съдията Мариани, който демонстрира жълт, а не червен картон на Миралем Пянич за много жестоко нарушаване в 33-ата минута против Ладислав Крейчи. Босненският полузащитник настава тежко крайници на футболиста на Болоня, за което е глобен единствено с жълт картон. Нарушението прилича доста влизането на Матиас Весино в краката на Марио Манджукич през миналия сезон, когато Ювентус побеждава Интер като посетител с 3:2, а уругвайският полузащитник е изпъден в самото начало на срещата.

Полемики сътвори и третият гол на Наполи във вратата на Парма. При паса на Симоне Верди към Аркадиуш Милик Дрис Мертенс се намира в състояние на засада, а топката минава през него преди да доближи до поляка. В случая Мертенс въздейства на играта, само че попадението на Милик е зачетено и Наполи побеждава Парма с 3:0.

Интересен е и един епизод от срещата сред Интер и Фиорентина, приключила с победа за “нерадзурите” с 2:1. Докато всички са обединени към това, че дузпа за Интер е трябвало да бъде отсъдена, то основният арбитър Мацолени не демонстрира втори жълт картон на Квадво Асамоа за закъсняло влизане в краката на Федерико Киеза. Серия А 9 кръг, събота 20 октомври  Ювентус 19:00  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР