След изграждане на инженерната инфраструктура започна изпълнението на пътните работи

...
След изграждане на инженерната инфраструктура започна изпълнението на пътните работи
Коментари Харесай

Изграждат половин километър от ул.“Филип Кутев“ – част от вътрешния ринг на София

След създаване на инженерната инфраструктура стартира осъществяването на пътните работи по ул. “Филип Кутев “ в регион „ Лозенец “. Изграждането на ул. “Филип Кутев “ е извънредно значимо, тъй като е част от бъдещия вътрешен кръг на София, дружно с пробива на бул. “Тодор Каблешков “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта дружно със зам.-кметът Дончо Барбалов и кмета на регион „ Лозенец “ Любомир Дреков.

В момента към половин километър от новата ул. „ Филип Кутев “ се извършват, като се планува обектът да бъде приключен доникъде на юни.
Изградена е инженерната инфраструктура – канализация и тръбопровод от „ Софийска вода “. Работата по обекта стартира на 21 март 2019 година и до в този момент се изпълнени нов тръбопровод с дължина 440 м, положени са нови тръбни мрежи, канализация 517 м. Реализацията на двата отливни канала е значима за възстановяване на канализационната система по бул. „ Черни връх “ и на кв. „ Кръстова вада – изток “, като се обезпечава отклоняване на дъждовните води.

Новото трасе ще има по две ленти за придвижване в посока, лед осветяване, тротоари, като единият от тях е сервизен.

Предстои полагане на асфалтова настилка, като се планува на кръстовището на ул. „ Филип Кутев “ и ул. „ Атанас Дуков “ затваряне за придвижване от 2 май до 5 май. За построяването на идващия стадий на ул. “Филип Кутев “ до ул. “Могилата “ се правят отчуждителни процедури.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР