След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът

...
След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът
Коментари Харесай

Извънредни дати за „Фантомът на операта“

След привършване на билетите за всичките 11 спектакъла на „ Фантомът на операта “ седмици преди премиерата, са поискани правата за спомагателни спектакли. Така феновете в България ще могат да гледат паметния мюзикъл на сцената на Националния музикален спектакъл до края на март. Допълнителните спектакли ще се играят на следните дати:
През февруари: 14, 15, 16 от 19 ЧАСА, 17 /от 17 часа/, 21, 22, 23 от 19 часа, 24-ти /от 17 часа/
През март: 23, 24 /от 17 часа/, 27, 28, 29 и 30 МАРТ
Цели три години не престават договарянията по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален спектакъл. Те са дадени при допустимо най-хубавите условия. За това спомага и фактът, че през последните 20 години театърът основава мощна традиция в слагането на мюзикъли. На негова сцена са играни пет от най-прочутите произведения на сър Уебър - „ Йосиф и фантастичната му пъстра дреха “, „ Исус Христос Суперзвезда “, „ Котки “, „ Евита “ и „ Булевардът на залеза “.
Реализирането на „ Фантомът на операта” е най-скъпата премиера на Националния музикален спектакъл. Въпреки сериозните отстъпки, дадени от компанията на Уебър, това са най-скъпите авторски права за мюзикъл в досегашната история на театъра. Допълнителни средства са вложени в огромната сценография, озвучителната и осветителната техника, в изработването на близо 400 истински костюми.

„ Фантомът на операта” ще е най-сложният театър като декори и специфични резултати, правени до момента на сцената на Националния музикален спектакъл. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специфичните резултати в спектакъла се употребява професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.
Постановката в Националния музикалния спектакъл залага на надарения актьорски състав. В основната роля на Фантома ще се редуват младият солист на театъра Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В облика на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и победителката от „ Х фактор “ Християна Лоизу като гост-звезда.
Раул се извършва от младите солисти Денко Проданов и Александър Панайотов. В другата водеща роля на капризната примадона Карлота гледаме Катерина Тупарова и Зорница Дамянова. Като Мадам Жири се редуват солистките: Калина Ангелова, Людмила Козарева и Деница Шопова. Ролите на Фирмен и Андре - двамата търговци и сегашни притежатели на Парижката опера - се извършват от доайените на Музикалния спектакъл Христо Сарафов и Николай Борисов. Те се редуват в тези функции с Тодор Велков /Фирмен/ и Румен Григоров /Андре/. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален спектакъл с диригент Юли Дамянов.
Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Гост-сценограф е проф. Миодраг Табачки от Сърбия. Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова. Хореограф – Татяна Янева. Хормайстор и втори диригент – Людмил Горчев
Спектакълът се играе на български език. Автор на превода е Виктор Макаров.
След повече от 33 години на над 166 подиуми по света, 140 милиона фенове и над 70 влиятелни награди, " Фантомът на операта " ще покори сърцата и на взискателната българска аудитория.
Фантомът на операта е наоколо!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР