След изборите ЕНП ще има най-много представители в Европарламента. Ние

...
След изборите ЕНП ще има най-много представители в Европарламента. Ние
Коментари Харесай

Ковачев: ЕНП ще има най-много представители в ЕП. Сергей Станишев: Европа ще направи ляв завой

След изборите ЕНП ще има най-вече представители в Европарламента. Ние предлагаме най-реалните решения на проблемите в Европа. Няма по какъв начин да се случи ляв завой в Европа.

Това сподели в студиото на БТВ претендентът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев, който взе присъединяване в много развълнуван спор с претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия и ръководител на ПЕС Сергей Станишев. Двамата започнаха да спорят още през цялото време на своето присъединяване. "Много е интерсно, когато от ЕНП, които ръководят Европейската комисия от 25 години, приказват за промени. И през вчерашния ден Франс Тимерманс завоюва благосклонностите на всички фенове. Вече е ясно, че ще има смяна в Европейска комисия и посоката ще бъде към една обществена Европа. Управлението на ЕНП нанесе съществени вреди и би трябвало смяна. В България е реалност, че би трябвало да има финансова непоклатимост, само че е реалност, че би трябвало да има и обществена правдивост. Над 20% от нашите сънародници живеят на или под прага на бедността ", съобщи Станишев.

"В Европа и в България се съблюдава доста сериозна финансова дисциплинираност. За социалистите е класика в жанра да харчат и преразпределят средства, за които не са създали нищо. В Българска социалистическа партия има доста експерти по банкрути на страната и в това по какъв начин един $ може да стане 3000 лв.. Не ми се има вяра, че хората желаят тези врмена да се връщат. Не би трябвало да вършим грешките от предишните ръководства на Българска социалистическа партия да натрупваме дълг, с цел да може социалистите да си харчат. Ръстът на приходите може да се случи единствено посредством икономическо развиване и потреблението на солидарните фондове на Европейски Съюз. Всичко това ще се случи и отсега нататък. Не разбирам защо орязване на обществените придобивки приказва господин Станишев. Заплатите се подвигат в образованието, в опазването на здравето, правят се редица промени във всички области на живота ", безапелационен беше Андрей Ковачев.

"Корупцията не е единствено български феномен. Ние от ГЕРБ показахме, че можем да носим отговорност и при най-малкото подозрение се подават оставки. Надявам се и сътрудниците от Българска социалистическа партия да постъпват по този начин. Всички виждат, че се води битка против корупцията. Трябва да се стигне до край и българските институции да си свършат работата. Трябва да има общ европейски механизъм за наблюдаване на феномена корупция и той не би трябвало да е единствено за България и Румъния, а би трябвало да обхване всички страни в Европейски Съюз. Трябва да има и обща европейска прокуратура ", разгласи Ковачев.

"Истина е, че корупция има във всички страни. За страдание в България тя се е окопала на всички равнища в страната и е доста по-широко публикувана. Това е повода да има обществена неправда в България. Европейските средства не доближават до хората и изчезват в джоба на някой. Трябва да се научим да отстояваме своите ползи и то без да вършим кавалерийски офанзиви. Всички в България желаят повишение на приходите и една обществена Европа. Ние имаме явен проект по какъв начин това може да се случи ", отговори Сергей Станишев.

"Българските национални ползи са ясни - Шенген, Еврозона, отбрана на българските малцинства в Европа, двойните стандарти. Досега сме работили дружно по тези тематики с сътрудниците и се надявам отсега нататък това да продължи да се случва. България е положително място за бизнес. Само за последните месеци са открити десетки заводи и хиляди нови работни места. Това е методът за повдигане на пенсии и заплати. Всичко минава през стопанската система ", безапелационен беше Андрей Ковачев.

"Най-голямата заплаха за България е Европа на няколко скорости. Искам да благодаря на господин Ковачев за поддръжката за моя отчет за Шенген. Това е цялостно безсрамие. Ние сме изпълнили всички критерии и може да бъдете сигурни, че по тези тематики ще работим дружно и ще пазиме българските национални ползи. Има наклонност за двойни стандарти. Това е дразнещо и българинът го усеща ", разкри Сергей Станишев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР