След избирането на нов президент инициативата за преговори с Русия

...
След избирането на нов президент инициативата за преговори с Русия
Коментари Харесай

Мария Золкина: Сега е рискът за загуба на подкрепа от Запада за Украйна

След избирането на нов президент самодейността за договаряния с Русия поема Украйна. Френският президент Еманюел Макрон също е заинтригуван да бъде деен по тази тематика. Украинската страна направи доста, с цел да се състои идната среща на Нормандската четворка (Украйна, Русия, Франция, Германия). Украйна е изпълнила всички условия на Русия, с цел да се състои тази среща. Това съобщи в студиото на ФАКТИ украинската политоложка Мария Золкина във връзка идната среща на Нормандската четворка в Париж на 9 декември.

" Има терзание обаче до какви решения могат да стигнат президентите на Украйна и Русия, тъй като Русия продължава да упорства за мир при своите условия. По тази причина срещата може да завърши без взето решение - в частност за изборите в окупираните територии, може да има решение за сметка на Украйна, има и трети вид: Украйна да приключи договарянията и да излезе от Минския формат ", сподели тя.

" Силите при договарянията не са равнопоставени - Зеленски и Путин - това са разнообразни силови категории. По тази причина украинските дипломати се пробват да поддържат Зеленски и да му оказват помощ. Те приготвят един чернови вид на решението, който ще се предложи на водачите от Нормандската четворка. Този документ е координиран на равнище съветници и в него няма оттегляне от ползите на Украйна. Има опасения обаче, че в процеса на живите договаряния може да бъде реализирано решение, което не е напълно в ползите на Украйна. Германия показва някакво оттегляне, Макрон съобщи поддръжка за едно решение, което не е тъкмо в полза на Четворката. И ние в Украйна се тормозим, тъй като не е ясно тъкмо с какви позиции ще се появи Зеленски на тази среща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР