След избирането му на 7 май за президент на Франция

...
След избирането му на 7 май за президент на Франция
Коментари Харесай

Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент

След избирането му на 7 май за президент на Франция английското сп. " Икономист " го изобрази по какъв начин върви по вода. Сто дни по-късно Еманюел Макрон внезапно губи поддръжка в допитванията и е изправен пред възходящ песимизъм.

Ето къде заведе Макрон първо Доналд Тръмп и Мелания (СНИМКИ)

Последните анкети са като тревога: единствено 36 % от французите са удовлетворени от работата на държавния си глава по отношение на 62 % преди три месеца, демонстрират данните на института Ифоп. Подобен спад имаше единствено в поддръжката за Жак Ширак през 1995 година

" Еманюел Макрон излиза от " медения месец ", навлиза в всекидневието и заплаща политическата цена за решенията си ", разяснява Жером Фурке от Ифоп.
Макар че бяха спазени редица предизборни обещания, като гласуването на закона за етиката на политическия живот след изобилстваща от кавги предизборна акция, някои ограничения за ограничение на бюджетния недостиг подразниха доста французи.

Президентът на Франция Еманюел Макрон идва в България

Чиновниците се ядосват от оповестеното заледяване на заплатите им, пенсионерите се възмущават от готвеното повишение на налог, който ще понижи пенсиите им, а бедните семейства са разочаровани от ограничението на месечната държавна помощ за наемане или погашение на жилище.

Намаляването на бюджета на защитата накара началника на генералния щаб да подаде оставка след жестоко скастряне от президента, което провокира напрежение измежду военните.

Тръмп: Еманюел Макрон обича да ме държи за ръка

" Французите разлюбват Макрон ", гласи заглавие от съботния брой на консервативния в. " Фигаро ".

Почти непознатият за необятната общност допреди пет години Еманюел Макрон провокира както вдъхновение, по този начин и отменяне, откогато навлезе в политиката: едни виждат в него вяра за смяна, други го считат за въплъщение на икономическия и политически хайлайф.

Младата му партия " Република, напред " завоюва през юни болшинство в Народното събрание, само че неопитността на депутатите й породи насмешки.

Нищо няма да раздели в никакъв случай Франция и Съединени американски щати (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-младият президент на Франция, който на 39-годишна възраст победи крайнодясната кандидатка Марин Льо Пен, откакто взе 24 % от гласовете на първия тур, също така е стъпил на нежни електорални основи.

Центристката му линия с стратегия, която е " хем лява, хем дясна ", е подложена на критика и от двата края на политическия набор.
" Все още не е направено нищо мъчно ", споделя един от водещите гласове на дясната съпротива Ерик Вьорт, а социалистите интензивно подлагат на критика програмата, която по думите им " не е нито лява, нито дясна ".

СНИМКИ НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНАТА ПЪРВА ДАМА НА ФРАНЦИЯ

Всеки осъзнава " мащабите на това, което има да се свърши ", само че тези първи 100 дни " разрешиха да се положат основите на едно надълбоко видоизменение на страната ", отвърна представителят на държавното управление Кристоф Кастанер в неделя във Facebook.

Новият политически сезон обаче се обрисува плевел, имайки поради оповестената промяна на Кодекса на труда в интерес на работодателите. Два синдиката към този момент приканиха за митинги на 12 септември, а крайната левица планува " национална проява " за 23-и.

Мелания Тръмп и Брижит Макрон - две дами в Париж (СНИМКИ)

Приемането на бюджета за 2018 година също ще е мъчно поради обещанието за понижаване с 11 милиарда на наложителните удръжки, които ще би трябвало да се съчетаят с нови икономии.

Френският президент се показва по-добре на интернационалната сцена, където се наложи на страшилищата на международната дипломация Владимир Путин и Доналд Тръмп. И двамата направиха сполучливи визити в Париж макар някои рецензии.

Бриджит Макрон - новата първа дама на Франция

Макрон е уверен европеец. Той обявява разбирателството си с немската канцлерка Ангела Меркел и се надява да съживи буксуващия поради Брекзита Европейски съюз.

По-резервирано е отношението към прагматичната му позиция за Сирия и предлагането му да се основат " горещи точки " за мигрантите в Либия.
Франция " още веднъж е в центъра на играта ", изрази удовлетворение Кастанер.

Петиция против статута " първа дама " във Франция

Връзките с обществеността на президента, които натъртват на силата на облиците, се одобряват друго. След зрелищното му втурване от хеликоптер на борда на подводница появяването му в жанр " Топ гън " по пилотски комбинезон във военновъздушна база в Южна Франция породи насмешки в обществените мрежи.
Има риск " французите последователно да преминат от " той е ослепителен и реализира всичко, с което се захване " към " в действителност всичко това е пиар ", акцентира Жером Фурке.

Извеждането на напред във времето на нетипичното в фамилната връзка на президента с 64-годишната му брачна половинка Брижит обаче се приема добре от французите, доста от които са очаровани от първата си дама. Тениските " Брижит ", които пусна в нейна чест известна марка, се продават по-добре от тениските " Бионсе ". По тематиката Тръмп и Макрон разискаха редици интернационалните тематики в телефонен диалог Борисов ще води Макрон в Евксиноград Риана и Макрон си приказваха за щедрост (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР