След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните

...
След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните
Коментари Харесай

Проф. Витанов каза кога ще започнат проблемите с Омикрон

" След Ивановден ще стартират проблемите. Ще има напън върху персоналните лекари. Февруари месец ще е е месец на Омикрон ", предвижда в " Твоят ден " по NOVA NEWS математикът проф. Витанов.

Според него 10 000 инфектирани с ковид дневно е оптимистичен вид. Като надзорен образец проф. Витанов даде един милион инфектирани в края на вълната - март месец, и 33 500 смъртни случая. За него ще е оптимистично да сме под тези две цифри, а другите разновидности са да сме и над двете цифри или да сме над едното и под другото.

" Омикрон от 15-20 януари ще стане доминантен. Броят на случаите ще стартира да пораства, само че вълната на Омикрон ще завърши в края на март ", безапелационен е той.

За него ръководещите е нужно да гледат какво се случва с хората на първа линия, да вършат заключения и да подхващат ограничения.

Проф. Витанов има вяра, че смъртността в България последователно ще пада. Той даде обещание да даде точни калкулации по отношение на Коронавирус и развиването на пандемията след 15 януари.

" Задължителна би трябвало да бъде имунизацията против COVID-19 за някои браншове - опазване на здравето, администрация, държавни институции - те би трябвало да дават образец ", счита проф. Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

Според него новата власт би трябвало да приложи ограничения, които българите да са подготвени да съблюдават, тъй като те избавят човешки живот.

" Омикрон се популяризира доста бързо. Противодействието е ясно - имунизация, ограничения, отдалеченост. Маската не дава доста огромни преимущества, само че в дребни пространства е наложителна, значимо е дистанцията сред хората ", добави той.

Проф. Момеков е срещу стопански тласъци за имунизация, защото хората сами би трябвало да стигнат до разбирането за предотвратяване на себе си и близките. Главното за него е по-рядко да се стига до хоспитализация, с цел да не се натоварва болничната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР