След историческото наводнение през ноември, Венеция е изправена пред почти

...
След историческото наводнение през ноември, Венеция е изправена пред почти
Коментари Харесай

Oтчетоха двоен спад в резервациите на хотели във Венеция след наводненията

След историческото наводняване през ноември, Венеция е изправена пред съвсем двоен спад в броя на резервациите в хотелите в града за Коледа и Нова година, съобщи ръководителят на Асоциацията на туристическите организации в района Марко Микели.
В средата на ноември Венеция претърпя същински потоп. Максималното равнище на водата се увеличи до 187 сантиметра, като наводни 80% от града. Щетите от невижданото наводняване доближиха един милион и половина евро.
Месец по-късно хотелите във Венеция са разтревожени поради намаляването на броя на резервациите в обичайния новогодишен интервал, който е известен измежду туристите. Венеция изцяло се е възстановила след бедствието през ноември, твърдят градските управляващи. Само няколко хотела към момента имат проблем с електричеството. От 400-те хотела в града-лагуна, единствено 10 не работят сега, настояват от Асоциацията на туристическите организации.
Докато туристическият бизнес на Венеция се готви да одобри посетители, които слагат под подозрение пригодността на града за новогодишните празници, управляващите му не престават да одобряват претенции за обезщетение от локалните поданици. Според кмета на Венеция Луиджи Бруняро размерът на частните тъжби е достигнал 15 милиона евро. Министерският съвет на Италия отпусна 20 милиона евро за справяне с следствията от наводнението, още 60 милиона са планувани от бюджета на страната за идната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР