След историческия пробив в отношенията с Македония вчера България постигна

...
След историческия пробив в отношенията с Македония вчера България постигна
Коментари Харесай

Каракачанов: България над всичко

След историческия пробив в връзките с Македония през вчерашния ден България реализира още един триумф в политиката си на Балканите! Поздравявам всички родолюбци, които осъзнават значимостта на този акт!

Това съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за признаването на българско малцинство в Албания.

Днес една от идея на Вътрешна македонска революционна организация, която в своята 124-годишна история постоянно се е борила за правата на българите на Балканите, се увенча с триумф за целия български народ. Още в далечната 2008 година аз се пробвах да убедя държавното управление на Тройната коалиция да не пропуща историческия късмет да употребява кандидатстването на Албания в НАТО, с цел да реши въпроса за българското малцинството в Албания. Това не стана. Девет години по–късно, с помощта на „ Обединени патриоти “ в ръководството и национално виновната политика на сегашния кабинет, ние въпреки всичко успяхме.

След десетилетия на борби, замяна на историята и подривна активност от страна на проюгосласки коминтерновски почитатели, след тежки диспути и още по–тежки дипломатически договаряния, албанският парламент призна съществуването на българско малцинство в страната. До този миг нашите сънародници обидно бяха пришивани към така наречен македонската общественост. Със 102 гласа „ за “, 10 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ беше върната историческата правдивост. С това се поставя завършек на опитите българското население в Албания да бъде асимилирано и да му бъде налагано непознато, измислено национално съзнание.

Това е венецът на общите старания на политици, общественици и борци за опазване на българщината, които се сплотиха, без значение от политическите си убеждения, в името на правата на българските общности по света. Този акт сподели, че когато България има ясна цел и употребява пълноценно своите външнополитически запаси, всяка задача е изпълнима.

В последните години тази битка водихме всички дружно както в самата Албания, по този начин и в българските Народно Събрание и Министерски съвет. Това стана с помощта на работата на депутатите – патриоти в Народно събрание, ясната визия на премиера Борисов за ролята на България като фактор на балканския район и особено наблягам - напъните и енергичната активност на външния министър Екатерина Захариева. Да не забравяме и работата на европейската политическа сцена посредством нашите депутати в Европейския парламент в лицето на Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация и Андрей Ковачев от ГЕРБ. И успяхме, тъй като не се разделяхме, а работихме дружно в името на националния интерес.

Аз намирам това за директно продължение на контракта за добросъседство с Република Македония. Случилото се тези дни с нашето малцинство в Албания е точно в духа на другарството. Българите в македонските области и в земите на Албания може да се назовават по разнообразни способи, само че това не трансформира обстоятелството, че те са същите тези хора, които живеят и в Република България, и в Република Македония. Това са наши братя и ние почитаме правото на всеки от тях да се дефинира както сметне за почтено пред съвестта си.

С историческата триумф в Албания, ние още веднъж дадохме образец за силата на девиза изписан на постройката на българското национално заседание „ Съединението прави силата “. След десетилетия на плаха безлична и нихилистична външна политика България направи втората огромна крачка във външната политика, след Договора за добросъседство с Македония, с което заема своето място като фактор на непоклатимост на Балканите. Фактор, който слага над всички правата на българите на Балканите. И през днешния ден, когато това е реалност, ние сме длъжни да продължим да слагаме над всичко правата и ползите на българските общности зад граница.

Ние ще продължаваме да работим за такава национално виновна и почтена външна политика.

България над всичко!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР