След историческата лидерска среща между Турция и Европейския съюз във

...
След историческата лидерска среща между Турция и Европейския съюз във
Коментари Харесай

След срещата: Казано е всичко, но нищо не е постигнато

След историческата лидерска среща сред Турция и Европейския съюз във Варна, участниците направиха своите изявления. На дипломатически език обаче те значат, че са казани всички причини от двете страни, само че нищо не е реализирано.

Така разтълкува срещата във Варна и изказванията на участниците в нея журналистът Асен Агов пред "България он еър ".

По думите му единственото решено нещо е съглашението за бежанците в Турция и средствата, които Европейския съюз ще дава на южните ни съседи.

"Българското председателство се оказа непредвиден за мнозина триумф, тъй като никое не е било с толкоз амбициозна стратегия в един толкоз претрупан с проблеми регион ", означи Асен Агов.

Той беше безапелационен още, че срещата беше наречена "Лидерска ", с цел да бъдат занижени упованията, само че в този момент България би трябвало да капитализира този триумф.

Колегата му Илхан Андай пък дефинира изявленията на водачите след срещата във Варна, като "красиви " и сподели, че по-силно би било да се разясняват каузи.

"Аз чакам по-силен изказ на Ердоган на първа среща с гласоподаватели в Турция. Тогава ще разберем какви са му били задачите за тази среща и дали регистрира, че е постигнал триумф ", изясни Андай.

Журналистът беше безапелационен, че нашата страна печели преди и след знаковата среща във Варна и турският президент към този момент е дебитор на България.

Илхан Андай обаче също, като Асен Агов показа, че риториката на Ердоган от Варна ще е друга с тази, която ще участва на първия многохиляден протест в Турция.

Агов пък сподели също, че Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев са прекалили с тематиката за тракийските бежанци и настояването Бойко Борисов да сложи въпроса пред турския президент.

От своя страна пък Андай изясни, че разговорът сред Бойко Борисов и Румен Радев върви доста забавно, тъй като министър председателят дава отговор на всички въпроси, които са заложени от президента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР