След инцидента в с. Мокрище, при който питбул уби тригодишно

...
След инцидента в с. Мокрище, при който питбул уби тригодишно
Коментари Харесай

Проверката на социалните до момента не показва детето да е неглижирано

След случая в с. Мокрище, при който питбул умъртви тригодишно дете, обществените служби в Пазарджик са се самосезирали и са почнали инспекция. Тя към момента не е приключила, само че досега няма данни детето да е било неглижирано , стана ясно от присъединяване на техни представители в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Липсата на контрол над детето е спрягана като една от главните аргументи за нещастието. Вчера пред bTV съседи и родственици на притежателите на кучето, в това число лелята на детето, акцентираха, че дребният Тошко постоянно е оставян без контрол , ходел е самичък сред двете къщи, дистанцията сред които е към километър. Хора от квартала даже споделиха, че са го виждали самичък на 2 км от вкъщи му.

Досега обаче в „ Социално подкрепяне “ – Пазарджик не е имало сигнали, че детето е е оставяно единствено , че се е скитало или че е отглеждано от баба му, уточни директорката на службата Радка Кежева. Тя добави, че към този момент са извършени диалози на място с кмета, представители на здравната работа и съседи. Всички настояват, че Тошко е гледан добре.

Николета Узунова, шеф на отдел „ Закрила на детето “ в Пазарджик, добави, че съгласно събраните сведения детето е било обгрижвано, ваксинирано, с осъществявани периодически прегледи.

Оказа се, че бабата на Тошко – Ани Димитрова, отглежда и друго дете. Проверката продължава, формирано е досъдебно произвеждане и при минимум подозрение, че то е в риск, ще е се вземат незабавни дейности , увери Кежева.

Междувременно през днешния ден Тошко ще бъде заровен. Разследването продължава, като в ареста остава единствено чичото на детето, който е притежател на кучето . Животното още се намира в двора и ориста му занапред ще се взема решение. В обществените мрежи пък към този момент се желае то да бъде изведено, с цел да не бъде умъртвено. Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР