След инцидента в четврътък, 10 октомври, 8-годишното дете е стежки

...
След инцидента в четврътък, 10 октомври, 8-годишното дете е стежки
Коментари Харесай

Поставят светофар на пешеходната пътека, на която джип блъсна дете в Пловдив

След случая в четврътък, 10 октомври, 8-годишното дете е стежки пострадвания. То е настанено в университетската болница " Св. Георги " с фрактура на ключицата и тежка гръдно-коремна контузия, поради която е признат в лечебното заведение.
Опасната пешеходна пътека се намира на бул.Васил Априлов на пътя към София и Автомагистрала " Тракия ". Булевардът води и към близката индустриална зона.
Край пешеходната пътека се събраха родители, които настояха на мястото да се сложи светофар, с цел да е безвредно за деата им,съобщи Нова тв.
" Това е пешеходна пътека, на която се пресича на шанс. Отсреща има детска градина, ясла, пощенски клон. Ежедневно тук пресичат майки с колички, дечица и възрастни хора. Ако две от колите спрат, нормално третата не стопира. Всичко става с махане, благодарене, изчакване. ", сподели една от протестиращите.
Това не е първи случай на пешеходната пътека, сподели друга майка. Пресичането е доста рисково. Друг протестиращ описа, че преди 10 години сестра му е била блъсната на същото място, за наслада без съществени последствия.
" Искаме светофар или нещо друго, което да накара водачите да карат по-бавно и деликатно. ", настояха родителите.
В момента пешеходната пътека е повдигната, само че по думите им, това не оказва помощ да се ограничи скоростта. " Когато си с джип това няма да те спре, както се е случило ", разяснява една от майките.
Родителите споделиха, че ще сезират институциите и локалната власт за построяването на сигнализационна система.
" Още в сряда ще се събере експертния съвет, който ще прегледа обстановката. С оглед на трафика и пътникопотока ще вземем решение. Моето персонално мнение е, че ще бъде подложен светофар от тези, които се ръководят с бутони при потребност да минават пешеходците, тъй като трафикът в региона е доста огромен. Има две основни кръстовища на малко разстояние и не би следвало да вършим тапи ", разяснява Пламен Вълков, шеф на общинското дружество " Контрол на превоза " в Пловдив.
По думите му светофарът ще бъде построен в най-бързи периоди, съобразени с наредбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР