След инцидента състоянието на Вивиан се влошава. В най-близката болница

След инцидента състоянието на Вивиан се влошава. В най-близката болница ...

Майката На Трагично Загиналата Вивиан Прониза Сърцата На България: Мами, Намери Място, Където Да Ти Е Светло И Топло, Докато Дойда.


След инцидента състоянието на Вивиан се влошава. В най-близката болница лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак, а на път за Университетската болница в град Айдън, сърцето на Вивиан спира. Сърдечната дейност се възстановява след масажи и кардио помощ. Малко след приемането й в болницата в Айдън обаче моминцето издъхва следствие на травмите и кръвоизлива от разкъсания далак.

Неутешима след загубата на голямата си дъщеричка е майката на Вивиан - Тони Вачева. 7-годишното момиченце очаквало с нетърпение почивката в Дидим, обещана за успешното й завършване на първи клас. "Мами, намери място, където да ти е светло и топло, докато дойда!", написа почернената млада жена във "Фейсбук".

Малката Вивиан е била един от моделите на талантливата фотографка Виктория Сиракова. В публикация с един от очарователните кадри, ридаещата Тони Вачева пише: 

"Викенце, толкова много прекрасни снимки си направила на дъщеря ми през годините, не ги споделях, така ревностно ги пазех само за мен, ревнувах я от света, беше ме страх някой да не й завиди на блясъка, който притежава! Но Господ ми показа, че нищо не е мое и нищо не мога да опазя, ако не реши той. Благодарна съм ти, че имам уникални снимки на моята звездичка! Снимки, с които аз ще живея оттук нататък!".

Както стана ясно по-рано днес, от Външно министерство са започнали разследване на случая. Семейството е предоставило всички документи, с които разполагат. Те са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува към Дидим с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай. Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията. Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени действия.

Източник: bradva.bg