След инцидента с Кримския мост Русия едва ли ще посмее

...
След инцидента с Кримския мост Русия едва ли ще посмее
Коментари Харесай

Украински военен експерт посочи как Русия ще отмъсти за Кримския мост

След случая с Кримския мост Русия надали ще посмее да удари с нуклеарно оръжие, защото получи предизвестие от Запада. Но може да стартира групова ракетна офанзива или да извърши друга офанзива с ирански дронове. Това сподели украинският военен експерт, полковник от запаса Олег Жданов в изявление за Главред.

" Бяхме застрашени от Апокалипсис за всевъзможни удари по Крим, само че към този момент втори месец на полуострова " пука ", а в този момент и удар по Кримския мост - и нищо. В навечерието на удара по моста някакъв незнаен дрон удари стратегическо летище в региона на Курск и към този момент има информация, че два самолета Ту-22М3 са първите загуби измежду стратегическите бомбардировачи в тази война от страна на Руската федерация “, сподели Жданов.

" Разбира се, тя може да нанесе колективен ракетен удар, може би друга офанзива от ирански дронове, само че не повече. Руската федерация не може да премине в нахлуване в нито една посока на фронта, най-малко може да удържи защитата. Остава единствено нуклеарното оръжие, само че има предупреждение от Запада, че сходен ход ще има доста тежки последствия за съветската стопанска система ", сподели той.

На въпроса вероятни ли са удари по мостовете през Днепър в отговор на повредата на Кримския мост, Жданов предложи на руснаците да опитат. „ Нека опитат. Напълно вероятни са удари в Киев по мостовете през Днепър. Това е война, допустимо е. За разлика от съветската Противовъздушна отбрана в Крим, нашата Противовъздушна отбрана ще води война. В последна сметка няма информация да е имало въздушно нахлуване в Крим, с цел да се задесйства противовъздушната защита. И Украйна се готви за такива дейности на врага ", сподели Жданов.

В същото време той е сигурен, че е вероятен и съветски удар по центровете за взимане на решения в Киев, само че още веднъж въпросът е успеваемостта на подобен удар. „ Да, съветските ракети могат да изхвърчат, както безпилотните самолети, в това число от Беларус, само че въпросът е дали ще ударят, дали ще летят “, сподели Жданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР