След инцидент при скок с парашут старши сержант Мирослав Павлов

...
След инцидент при скок с парашут старши сержант Мирослав Павлов
Коментари Харесай

Възраждане пита МО за пострадалия в „Чешнегирово парашутист

След случай при скок с парашут старши сержант Мирослав Павлов е в тежко положение

"Възраждане " упорства за отговор по Закона за достъп до социална информация от Министерството на защитата за случая на „ Чешнегирово “, при който пострада военнослужещ. Това осведомят от пресцентъра на партията, съобщи Българска телеграфна агенция. Въпросът е насочен от организационния секретар на партията Николай Дренчев.

В известието от пресцентъра във връзка отправения въпрос се напомня, че преди три месеца при скок с парашут по време на обучение е потърпевш старши сержант Мирослав Павлов от Силите за Специални интервенции на българската войска. Посочва се, че при парашутния скок главният парашут на военнослужещия не е сработил, при което Павлов е отворил запасния. Старши сержант Павлов получава тежки фрактури на долните и горните крака, и закрита дифузна черепно-мозъчна контузия, в резултат на която изпада в кома, напомнят от "Възраждане ". В известието се показва, че в този момент за възобновяване на здравословното положение на сержанта е належащо в къс интервал от време да се събере сумата от 150 хиляди евро, с цел да може да продължи лекуването му в чужбина. Посочва се, че сътрудниците му са инициирали акция за набиране на средства, околните му също пробват да намерят средства за профилираната рехабилитация.

От "Възраждане " означават, че в цялата акция по набирането на средства липсва Министерството на защитата (МО) като подкрепяща страна за военнослужещ, който претърпява случай по време на обучение. Не е ясно и какво се случва с компенсацията по наложителната за военните застраховка, която е предопределена за сходни обстановки, показват от партията и питат има ли въобще такава. В писмото с настояването за достъп до информация, с изключение на въпроси за събитията и следствието на случая, се слага и въпросът за съдействието на МО към потърпевшия и се пита: В коя застрахователна компания е застрахован военнослужещият и при какви условия? Кога и по какъв начин ще бъде изплатено компенсацията, належащо за лекуването му?

"Оставаме с очакване, че след явно милиарди, изхарчени за скици на военна техника, Министерството на защитата ще поеме отговорност средствата за разноските за лекуването на военнослужещ, потърпевш при обучение, да бъдат получени тогава, когато са му най-необходими ", се показва в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР