След хубавият обяд обикновено ви се доспива ужасно много, нали?

...
След хубавият обяд обикновено ви се доспива ужасно много, нали?
Коментари Харесай

Храните, от които ни се доспива

След хубавият обяд нормално ви се доспива извънредно доста, нали? Това е по този начин, тъй като тялото ви се концентрира върху храносмилането и не отделя задоволително сила за другите процеси, като работене на компютър или подреждате на лавици да вземем за пример.
Нормално е да се чувствате в действителност много сънени след приятния обяд. Можете да измененията това само и единствено в случай че започнете да се храните с верните хранителни продутки по време на обяд. Да, след прекрасен обяд на всеки му се доспива, само че има някои храни , които форсират доста процеса.
Днес ще си приказваме за храните, от които ви се доспива и не трябва да хапвате по обяд, в случай че не сте подготвени са приятна, сладка сънливост:
1. Бадеми - Те оказват помощ за обособяване на хормон, наименуван триптофан, който отпуска мускулното напрежение и ви кара да се чувствате сънени. Ако обичате да хапвате ядки, просто изключете бадемите, когато става въпрос за обяд.
2. Мазна риба - В по-мазните риби(например сьомгата), се съдържа киселина, която има свойството да намалява стресовите хормони в кръвта. Също по този начин покачва продукцията на мелатонин в кръвта, което е причина да се чувствате сънени и да ви се спи. Ето за какво, добре е да избягвате потреблението на мазна риба на обяд, изключително когато сте на работа.
Какво се случва когато спрем да ядем самун
3. Банани - Да,знаем че те са обичан десерт на в действителност доста хора, а и са толкоз потребни. Просто те съдържат много субстанции, които водят до отделянето на към този момент познатият ви хормон триптофан, който е причина да ви се доспива. Бананите съдържат огромни количества захар, калций и магнезий. Това е повода да не са подобаващи за обяд.
4. Череши - Нека първо уточним, че тук става въпрос основно за киселите череши, които имат в действителност много високо наличие на мелатонин. Шепа череши сигурно няма да е задоволителна, с цел да ви се приспи. За разлика от шепата череши, черешовият сок сигурно ще ви накара да се чувствате сънени за негативно време.
5. Сирене - От всички млечни артикули, несъмнено сиренето има най-силен релаксиращ резултат, което води до унесеност. Това е по този начин поради наличието на калций в състава му. Ако обичате сирене извънредно доста, хапвайте по обяд. В никакъв случай обаче не трябва да го съчетавате с въглехидрати, да вземем за пример крекери. Ако извършите това, няма по какъв начин да се чувствате добре в следобедните часове. Въглехидратите ускоряват количеството трипофан в организма.
Какво значи, в случай че се будите в един и същи час всяка нощ
6. Тиквени семки - Те съдържат огромно количество цинк и магнезий, които имат свойството да ускоряват действието на трипофана. Комбинацията довежда до унесеност и ускорява желанието за сънливост. Те не са доста подобаващи за обяд, само че са чудесни за вечерта.
7. Орехи - За разлика от бадемите, орехите не съдържат огромно количество трипофан, само че съдържат собствен личен източник на мелатонин. Освен бадемите, целесъобразно e да избягвате и орехите по обяд, тъй като те приспиват организма и ще ви накарат да се чувствате много изтощени.
8. Чай от лайка  – в случай че обичате да пиете чай денем, избягвайте чая от лайка. Да, той има доста потребни за тялото свойства, само че също по този начин има способността да ви приспи. Ето за какво, най-хубавото време да приемате този чай е вечер преди лягане, а денем се насладете на по-освежаващи и ободряващи усети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР