След хаоса, който се създаде при отчитането на резултатите и

...
След хаоса, който се създаде при отчитането на резултатите и
Коментари Харесай

Адв. Надежда Йорданова: Надявам се ЦИК да преосмисли броенето на разписки

След хаоса, който се сътвори при отчитането на резултатите и забавянето, имам вяра, че ЦИК ще премисли решението за 100% контролно преброяване на контролните разписки. Резултати от изборите демонстрираха, че няма разминавания, а даже и да има, те се дължат на човешка неточност или на държанието на резултатите, а не на нещо друго.

Това съобщи юрист Надежда Йорданова от Демократична България пред News.bg във връзка решението на Върховния административен съд, който отхвърли жалбите на ИБГНИ и Демократична България против решението на ЦИК за преброяване на всички разписки от машинното гласоподаване.

Тя изясни, че от позиция на актуалното решение съдът се е произнесъл и от Демократична България ще се съобразят с решението на магистратите. От претекстовете се вижда, че не са разисквани всички мотив и на Демократична България, само че юрист Йорданова допуска, че това се дължи на бързината на производството, а не на някаква друга причина.
 Оценка за съвместимост към ЦИК: Броенето на разписките е изпитание, което не дава резултат
Оценка за съвместимост към ЦИК: Броенето на разписките е изпитание, което не дава резултат

Трябва да има решение на ЦИК да няма преброяване на балотажа

Според нея не трябва по политически цели да бъдат държани като заложници над 70 000 членове на СИК в страната и отвън страната. " Това е непропорционално натоварване на членовете на СИК с някакви дейности, които като последица не носят нищо. Всичко знае, че до това се стигна заради политическите стремежи на ГЕРБ, с цел да основат съмнение в процеса на гласоподаване с машини ненапълно, на това се дължи и ниската изборна интензивност ", уточни Йорданова.

Йорданова се надява ЦИК да прояви разсъдък за балотажа в неделя, като не вкара ръчно преброяване на контролните разписк и и да не товари с ненужни дейности СИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР