След грандиозния гаф от вчера, днес министър председателят реши да

...
След грандиозния гаф от вчера, днес министър председателят реши да
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Защо Бойко Борисов не се похвали с над 9 млрд лева необслужвани кредити?

След грандиозния гаф от през вчерашния ден, през днешния ден министър ръководителят реши да замаже ситуацията с данни от Евростат. Угодно и комфортно ни бяха показани едностранчиво част от данните и то до м. 09 / 2020 година Беше ни показана само информация за индустриалното произвеждане.
Това, което не ни беше показано е, че българската стопанска система се е свила с 5,2% към края на третото тримесечие. Факт е, че България е с един от най - високите растежи на безработица в Европейски Съюз, като наклонността за увеличение на безработицата се резервира. Не ни бяха показани данни за увеличаващия се недостиг. Защо министър ръководителят не се похвали с над 9 млрд лв. необслужвани заеми, съгласно данни на Българска народна банка?
Но не това са най - значимите данни! Въпреки желанието да демонстира и да ни убеди какъв брой доста е направено за здравната система, факт е, че България е страната с най – висока смъртност в Европейски Съюз и една от най – бързо изчезващите народи в света, а и в допълнение стартира да изпреварва по смъртност от Ковид 19 всички страни от Европейски Съюз. Факт е, че това се дължи на неналичието на съответни ограничения.
Ситуацията е динамична и сега данни до месец септември наподобяват като "стара вест ", само че по - значим е въпросът какво следва и в този момент накъде?
Никой вятър не е попътен, когато капитана не знае към кое пристанище пътува!
Съдейки по данните държавното управление не се оправя добре! Направо се провали! Не е ли време за смяна?

Икономистът Пламен Данаилов, фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР