След гостуването си през 2012-а с феноменален концерт на Античния

...
След гостуването си през 2012-а с феноменален концерт на Античния
Коментари Харесай

Китаристът на Стинг идва в Пловдив

След гостуването си през 2012-а с свръхестествен концерт на Античния спектакъл, през основната 2019 година Доминик Милър избра Пловдив за единствената дестинация на Балканите от международното си турне. На 16 март в Дома на културата „ Борис Христов “ китаристът на Стинг ще показа под тепетата последния си албум " Absinthe ", с който изключителният музикант прибавя още един връх в соловата си дискография.

Вече 28 години Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Той е създател на едни от най-големите шлагери на звездата - Shape Of My Heart, La Belle Dame Sans Regrets и други Участва във всички албуми на Стинг от 1990 година

Роден е в Буенос Айрес от майка ирландка и татко американец, Доминик учи китара в влиятелния Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „ Гилдхол “. Работил е с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и редица други митове.

„ За първи път срещнах Доминик и Майк през 2012 година с помощта на Дорина Маркова. Признавам, че по това време, някои основни обстоятелства от биографията на тези титани ми бяха убягнали, само че след това осъзнах, че това ми даде опция за един неналожителен, бездънен и лишен от предубеждения контакт, характерен за хора, които не вървят напред с биографиите си.

Хора, които приказват малко, само че споделят доста и не пред микрофоните на публицистите. С две думи - моите хора. Музиката беше единствено мотив, втори проект, опрощение даже. Театърът, Градът, Ракията, Лютеницата и хилядите вперени погледи в продънилите се от дъжд висини, бяха същинската причина за думите на Дoминик – I WILL BE BACK PETER “, споделя уредникът на концерта Петър Салчев.

На 16 март 2019 година Доминик ще подели сцената на Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив с още един от колосите на актуалната поп просвета – Майк Линдъп от именитите LEVEL 42, както и:

Никола Фижман – бас

Сантиаго Ариас – бандеон

Жив Равиц – ударни

Проектът се реализира от Сдружение за просвета и обучение Милчо Левиев с поддръжката на Община Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР