След горещата вълна от Африка студен фронт, носещ със себе

...
След горещата вълна от Африка студен фронт, носещ със себе
Коментари Харесай

След горещата вълна от Африка зимата се върна в Източна Турция

След горещата вълна от Африка леден фронт, носещ със себе си мощни ветрове, снеговалеж и градушка, върна зимата в източните окръзи на Турция, оповестява "Дейли сабах ".

Метеорологичната работа на страната предизвести, че поройни дъждове се чакат в североизточните окръзи Ерзинджан, Карс, Агръ, Ъгдър и Ардахан и в източния Ван, като скоростта напразно ще доближава 80 км/ч.

Властите предизвестяват за вероятни наводнения, гръмотевични стихии и падащи предмети, като приканват за зоркост.

Къде отиде топлото майско време?

Силните ветрове към този момент нанесоха редица вреди в региона като развалени покриви и здания, изпочупени уреди на оранжерии, спиране на електрическата мрежа, предава Българска телеграфна агенция.

Снеговалежи по по-високите елементи в Източна и Северна Турция затрудниха пътното придвижване. Особено обиден от снега беше окръг Ерзинджан, където доста планински проходи бяха блокирани, селски пътища недостъпни, а водачите трябваше да употребяват вериги по основните пътища в региона.

70-годишен пастир беше открит мъртъв, откакто попаднал в снежна стихия отвън селото си.

Внезапен снеговалеж е изненадал и група пастири в северния окръг Кастамону, които се оказали блокирани със стоката си в планинско плато. Най-малко 80 овце от стадото са умрели от мраз или безсилие. Овчарите са намерили заслон в близко село с част от оживелите животни.

В окръг Гиресун са били избавени над 10 пастири и към 4000 овце, откакто локалните управляващи разчистили пътищата от снега и откарали фураж за животните.

Сили на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) и жандармерията са избавили над 30 души, в това число овчари и техните фамилии, блокирани в региона на град Нурхак, окръг Кахраманмараш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР