След големия зрителски интерес при прожекцията на Лачените обувки на

...
След големия зрителски интерес при прожекцията на Лачените обувки на
Коментари Харесай

Любими български класики: „Да обичаш на инат“ в кино „Одеон“ на лента

След огромния зрителски интерес при прожекцията на „ Лачените обувки на незнайния боец “, на 31 март с паметния български филм „ Да обичаш напук “ продължава акцията на Филмаутор “30 вечери с 30 класики ”. Прожекцията още веднъж ще бъде от истинския притежател на кино лентата, а точно – от лента, и ще се състои на 31 март от 18 часа в кино „ Одеон “ с вход свободен, а след нея феновете ще имат опция да срещнат в специфична полемика с именития режисьор и сценарист на кино лентата Николай Волев.

Филмът „ Да обичаш напук “ е един от най-обичаните български игрални филми. Лентата излиза през 1986 година под режисурата и сюжета на Николай Волев, а историята е написана по претекстове от романа „ Да се обичан напук “ на Чавдар Шинов. Оператор е Красимир Костов. Музиката във кино лентата е композирана от Иван Стайков. В основните функции на татко и наследник влизат Велко Кънев и Иван Велков.

„ Да обичаш напук “ е притежател на цели две награди от влиятелния интернационален фестивал „ Карлови Вари “ в Чехословакия през 1986 година, както и Награда за операторска работа, Награда на кинокритиката и Награда на феновете, Варна, 1986 и

Награда за постановка и Награда за мъжка роля на СБФД, 1986.

Николай Волев е едно от най-големите имена в българското кино. Неговото име седи зад класики като „ Господин за един ден “, „ Двойникът “, „ Козият рог “, „ Маргарит и Маргарита “, „ Огледало на дявола “ и други

“30 вечери с 30 класики ” напомня някои от емблематичните български филми, само че и дава опция на младите фенове да се допрян може би за първи път до класиките на родното кино, върху които стъпва неговото изцяло развиване.

Сред филмите, които ще бъдат показани са още „ Куче в чекмедже “, „ Щурец в ухото “, „ Вчера “, „ Момчето си отива “, „ Мъжки времена “, „ Преброяване на дивите зайци “ и доста други. След прожекциите Ви чакат срещи с създателите и членовете на креативните екипи, основали подбраните класики.

Пълната стратегия може да бъде забелязана

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР