След големите турнири в Китай, тази седмица най-добрите тенисисти се

...
След големите турнири в Китай, тази седмица най-добрите тенисисти се
Коментари Харесай

Елитните тенисисти ще играят тази седмица в Стокхолм, Москва и Антверпен

След огромните шампионати в Китай, тази седмица най-хубавите тенисисти се придвижват в Европа. При мъжете шампионатите са 3 от категория ATP 250, като всичките ще се играят на твърда настилка в зала.

Най-интересна за нас е конкуренцията в Стокхолм (Швеция), където ще взе участие Григор Димитров. Най-добрият български тенисист е подложен под №2, като взе участие с " уайлд кард ". Водач на схемата е италианецът Фабио Фонини, а №3 е канадският гений Денис Шаповалов.

На полуфинал Гришо може да срещне №3 американеца Тейлър Фриц. Българинът почива в първия кръг, тъй като схемата е за 28 тенисисти. Той ще дебютира в сряда или в четвъртък или против Сам Куери (САЩ) или против квалификант. Евентуалният противник на хасковлията на 1/4-финал ще излезе от карето: Пабло Кареньо Буста (Испания, №5), Джон Милман (Австралия), Пабло Андухар (Испания) и победител от пресявките.
 Гришо победи в Стокхолм
Гришо победи в Стокхолм

Исторически триумф на българина

Григор Димитров има купа в Стокхолм от преди 6 години. Тогава той победи на финала испанеца Давид Ферер с 2-6, 6-3, 6-4. През предходната година купата беше вдигната от Стефанос Циципас (Гърция), който тази седмица няма да играе на никое място.

Надпреварата в Москва е най-силна като състав. Там лидер на схемата е нашумелият руснак Даниил Медвдев. №2 е неговият съотечественик Карен Хачанов. Другите двама, пропускащи първия кръг са №3 Марин Чилич (Хърватия) и №4 Душан Лайович (Сърбия). През предходната година купата беше извоювана от Хачанов.

Третият мъжки шампионат е този в Антверпен. Там №1 е Гаел Монфис (Франция). Останалите топ тенисисти са: №2 Давид Гофен (Белгия), №3 Став Вавринка (Швейцария), употребяващ и " уайлд кард " и №4 Диего Шварцман (Аржентина).
 Кайл Едмънд завоюва в Антверпен първата си купа от шампионат на ATP
Кайл Едмънд завоюва в Антверпен първата си купа от шампионат на ATP

Британецът обърна французина Ришар Гаске след два тайбрека

Интерес съставлява присъединяване на някогашния международен №1 Анди Мъри, който употребява правилото за " протектед ранкинг ".

Шампион прди 12 месеца в Антверпен беше британецът Кайл Едмънд, победил на финала Гаел Монфис. Сега Едмънд отпадна още в първия квалификационен кръг от словака Норберт Гомбош след 4-6, 7-6(6), 3-6.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР