След години в учебниците ще пише за немислимата ситуация криеща

...
След години в учебниците ще пише за немислимата ситуация криеща
Коментари Харесай

„Европа на първа линия“ в „Темата на NOVA“

След години в учебниците ще написа за немислимата обстановка криеща доста незнайни за бъдещето, пред която човечеството се изправи. Корона-кризата болести освен белите дробове, само че и спестяванията, работата и даже проектите за отмора. Изолацията обаче напомни и какъв брой значими в действителност са един за различен хората.

Тази седмица в „ Темата на NOVA “ създателят Надежда Узунова и операторът Милен Цанков ще срещнат феновете с Еврокомисаря за науката и нововъведенията Мария Габриел , както и европейски учени и експерти в разнообразни области. Всички те са обединени от идеята за бързо справяне с пандемията, с цел да може животът да възвърне предходния си образ по-скоро.

Колкото и да е радостна новината за понижаващата се крива на заболяването, в Европейския център за надзор върху болесттите паниката към втора вълна остава. Точно поради тази опасност стратегическото съревнование за международно превъзходство в последно време се мери в това коя страна ще изобрети или стане собственик на имунизацията против COVID-19. Пред очите на всички оживяват по едно и също време подиуми от научно-фантастични филми и страници от учебниците по средновековна история.

Редица браншове също страдат от вируса, като туризмът е едно от най-засегнатите звена в стопанската система и е изправен пред невиждано предизвикателство, с което би трябвало да се оправи. Културата и артистите от своя страна направиха изолацията малко по-поносима, само че в това време се оказаха едни от най-сериозно засегнатите, тъй като културните събития в цяла Европа бяха анулирани. Каква е цената на храната за душата и каква е оздравителната мощ на общността?

Гледайте „ Европа на първа линия “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 14 юни, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР