След години, в които удържаше обещанието си да не носи

...
След години, в които удържаше обещанието си да не носи
Коментари Харесай

Финансовата криза за Гърция свърши, Алексис Ципрас сложи вратовръзка

След години, в които удържаше обещанието си да не носи вратовръзка, до момента в който не се позволи дефинитивно финансовата рецесия за Гърция, министър председателят на страната Алексис Ципрас се съгласи, че би трябвало да промени навиците си.

Днес следобяд той приветства „ историческото споразумение”, реализирано тази нощ с кредиторите на страната за изискванията по излизането на Гърция от третата избавителна стратегия, в това число за ограничения за облекчение на дълга и финален транш.
Край на финансовата рецесия в Гърция Късно нощес кредиторите се споразумяха страната да завърши избавителната стратегия
Пакетът, който бележи края на третата избавителна стратегия, цели да подсигурява, че дългът на страната е резистентен и че Атина няма да се отметне от промените в миг, когато цели да се върне към финансовите пазари.

„ В последна сметка не мога да го избегна, заставен съм да сложа вратовръзка”, съобщи Ципрас.

В края на предходната седмица гръцкият министър председател получи като подарък вратовръзката на македонския си сътрудник Зоран Заев.
Зоран Заев подари вратовръзката си на Алексис Ципрас Това се случи след края на церемонията по подписването на историческия контракт сред Македония и Гърция
Снимка: Reuters

Двамата подписаха контракта сред своите страни, който фиксира името на някогашната югославска република на Северна Македония и отваря пътя ѝ към интеграция в Европейски Съюз и НАТО.

Ципрас тогава одобри подаръка, само че не постави връзката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР