След години развойна и изпитателна дейност специализираното технологично подразделение Waymo

...
След години развойна и изпитателна дейност специализираното технологично подразделение Waymo
Коментари Харесай

Роботакситата вече са реалност

След години развойна и изпитателна активност профилираното софтуерно поделение Waymo на ИТ колоса Гугъл направи решителна крачка към бъдещото на роботизираните коли, като започва програмата си Waymo One.

" Преди съвсем 10 години ние бяхме учредени като план за роботизирани коли на Гугъл, който да изследва един обикновен въпрос: по какъв начин бихме могли да използваме самостоятелната технология, с цел да създадем улиците по-безопасни ", коменитра Джон Крафчик, изпълнитилен шеф на Waymo. " Съсредоточихме се върху основаването на най-опитния лидер, който в миналото е съществувал на този свят ".

Проектът за роботизираната таксиметрова услуга на Waymo не е оригиналност, като през последните няколко месеца компанията ефективно тества нейната функционалност и надеждност в затворен цикъл. Основният миг в новото развиване е този, че услугата към този момент е обществена и налична за няколко града в Аризона, като първите, които ще могат да се възползват от нея са точно групата бета-тестъри, взели участие в подготвителната стратегия на компанията, написа auto-press.net.

Достъпът до услугата Waymo One се реализира благодарение на приложение за мобилен телефон, с което клиентът може да извика роботизираното такси по всяка време на денонощието, 7 дни в седмицата. От компанията разясняват, че без значение дали таксито е извикано за следващото вечерно излизане или просто за забавление, клиентите постоянно могат да разчитат на чист автомобил и на " лидер ", който има повече от 10 000 000 часа опит в придвижването на обществени пътища. Пътниците ще могат да се срещнат с цената, която би трябвало да заплатят още преди да е почнало пътуването.

От Waymo анонсират също по този начин, че в началото работата на роботизираната таксиметрова услуга Waymo One на компанията ще се следи от действителен лидер във всеки автомобил.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР