След години на разруха, родната къща на Адриана Будевска в

...
След години на разруха, родната къща на Адриана Будевска в
Коментари Харесай

Възстановиха родната къща на Адриана Будевска в Добрич

След години на съсипия, родната къща на Адриана Будевска в Добрич към този момент е възобновена. Според музейните експерти, постройката е реконструирана по архивни фотоси и дава отговор на оригинала.

Добрич

Именитата българска актриса Адриана Будевска се смята за един от основоположниците на професионалния спектакъл у нас. През 1978 година постройката е била съборена и построена отначало, а преди няколко месеца стартира нейната реорганизация. Според специалистите, тя е копие на оригинала, с помощта на снимковия материал непокътнат оттогава.
Кремена Митева, организатор в РИМ-Добрич: Така сме си я представяли и сме извънредно удовлетворени от работата на изпълнителите. Благодарим, че с готовност и сърце извършиха плана.
След привършване на строителството, богатият списък на актрисата, съхраняван в музея, още веднъж ще бъде изложен тук.
Добри Добрев, шеф на РИМ-Добрич: Идеята е експозицията да бъде по-модерна, да може младежите да влязат, да не са просто едни подредени витрини, както сме привикнали.Кремена Митева, организатор в РИМ-Добрич: Искаме да работим с възпитаници. Искаме да развиваме връзката сред литературата и театъра посредством разнообразни характерни форми.
И защото постройката е дребна, музейните служащи възнамеряват част от експонатите да бъдат изнесени в двора. За да се случи това обаче са нужни средства, с които музеят не разполага. Затова ще разчитат за финансиране от Министерството на културата и на европейски стратегии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР