След години на подготовка, месеци на репетиции в София и

...
След години на подготовка, месеци на репетиции в София и
Коментари Харесай

Младежкият театър открива сезона с премиера на „По-полека“ – представление по песните на Стефан Вълдобрев

След години на подготовка, месеци на подготовки в София и Пловдив, спектакълът по песни на Стефан Вълдобрев „ По-полека " ще дебютира на сцената на Младежки спектакъл „ Николай Бинев " на 19-и и 20-и септември.

Проектът по музика на Стефан Вълдобрев „ По-полека " е взаимна продукция сред Младежки спектакъл „ Николай Бинев " и Драматичен театър-Пловдив. Пред цялостна зала и под стихия от овации на 11-и септември спектакълът откри интернационалния сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът ", а на 19-и и 20-и септември от 19:00 ч. ще стартира и своя път на софийска сцена.

Зрителите ще имат опция да се насладят на доста смях, изключителна музика, прелестни танци и занимателни и докосващи персонажи, изиграни от страхотните звезди на Младежки спектакъл „ Николай Бинев " и Драматичен театър-Пловдив, както и от специфичния посетител Филип Аврамов!

Автори на текста са Ваня Щерева и Стайко Мурджев.

В ролята на режисьор влиза шефът на Младежки спектакъл „ Николай Бинев " - Владимир Люцканов, който безупречно се оправи с режисурата на последната премиера Младежки спектакъл - спектакълът „ Аз, Фойербах ", а през годините сполучливо е режисирал някои от най-известните спектакли на театъра - „ Вятърът в тополите ", „ Кухнята ", „ Летище ", „ Страхотни момчета " и „ Красиви тела ".

Композитор на „ По-полека " е едно от най-разпознаваемите и обичани лица в българската музика - Стефан Вълдобрев. Той е артист, режисьор, композитор, създател и реализатор на песни. Зад гърба си има сполучливо осъществени театрални и екранни функции, за които е почетен с дълъг лист от награди.

Стефан Вълдобрев основава истинска музика за над 20 кино лентата и 70 театрални постановки, за които е отличен с влиятелните театрални награди „ Аскеер ", „ Икар ", „ МаксиМ ", както и премия на Обществото на самостоятелните театрални критици за „ артистизма, изяществото и нежността " на спектакъла „ Малка пиеса за детска стая " (2008 г.)



Стефан Вълдобрев има голям брой награди зад тила си, в това число „ Златна роза " за основна мъжка роля във кино лентата „ Изпепеляване " (2004 г.), премия за кино дебют за музиката във кино лентата „ Пансион за кучета " (2000 г.), премия на Американската кино академия „ Оскар " - шортлист в категорията „ Най-добър чуждоезичен филм " за „ Светът е огромен и избавление дебне отвред " (2009 г.).

Сценографията е дело на Венелин Шурелов, който е отличен с награди „ Аскеер " и „ Икар " за сценография. Той още веднъж ще стане част от екип на Младежки спектакъл „ Николай Бинев " след изключителната си работа по последното зрелище в репертоара на театъра - „ Аз, Фойербах ".

Музикален продуцент е Веселин Веселинов - Еко - български музикант, бас китарист, контрабасист и композитор, работил с изключителни музиканти като Теодосий Спасов, Лили Иванова, Йълдъз Ибрахимова, Милчо Левиев, Симеон Щерев, Стефан Вълдобрев, Гери Турийска, Дони и Момчил и други

Костюмограф е Елица Георгиева, която продължава забележителната си работа откакто беше част от екипа на спектаклите „ Като трохи на прозореца ", „ Еквус ", „ Специални мотиви ", „ Лунните деца ".
Хореограф на спектакъла по музика на Стефан Вълдобрев ще бъде Теодора Попова, която безспорно ще остави своя извънреден почерк и жанр в представлението.



В спектакъла вземат участие артисти, както от Младежки спектакъл „ Николай Бинев ", по този начин и от Драматичен театър-Пловдив, както и специфичният посетител Филип Аврамов!

Целият актьорски екип на „ По-полека " е следният:

Матю - Филип Аврамов

Явор - Стилиян Стоянов / Юлиян Петров

Агнес - Радина Думанян / Ния Кръстева

Дани - Александър Хаджиангелов

Борис - Тодор Дърлянов

Алекс - Мария Сотирова / Рая Пеева

Ана - Гергана Христова / Маргита Гошева

Майката - Русалина Чапликова / Мая Бабурска

Хубен - Ахмед Юмер

Слав - Александър Евгениев

Комара - Троян Гогов / Алексей Кожухаров

Пиколо - Тихомир Кутев / Деян Петров

Фотограф Георги Вачев
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР