След години на ненужно противопоставяне между автора на книгите за

...
След години на ненужно противопоставяне между автора на книгите за
Коментари Харесай

Сапковски и CD Projekt RED заровиха томахавките

След години на излишно опълчване сред създателя на книгите за „ Вещера “ и основателите на известните игри The Witcher, CD Projekt RED, наподобява двете страни са подготвени да не помнят разликите и да си свидлив ръцете. Игровото студио ще продължи да държи правата над основаването на видеоигри, графични романи и настолни занимания в обозримото бъдеще, предава GamesIndustry.

„ Винаги сме се възхищавали на работата на господин Адржей Сапковски – велико ентусиазъм за нашия екип в CD Projekt RED “, споделя за медията изпълнителният шеф на полското студио Адам Кичински. „ Аз имам вяра, че през днешния ден започван нов стадий в нашите дългогодишни връзки “.

Както евентуално си спомняте, в изявление за Eurogamer през предходната година Сапковски изрази страдание, че е решил да вземе вкупом избрана сума против правата върху своя воин, вместо да получава % от продажбите в продължение на години. „ Бях задоволително малоумен да им продам правата върху всичките си романи. Те ми предложиха дял от приходите си, само че аз споделих: „ Не, няма да имате каквато и да е облага – дайте ми всички пари на мига! “. Това беше неуместно. Бях толкоз малоумен, че да оставя всичко в ръцете им, тъй като не имах вяра, че ще съумеят. Но и кой би могъл? Аз не съумях “, спомня си Сапковски.

Нещата поеха в отрицателна посока и Сапковски съобщи готовността да търси повече пари посредством съда. Той изяви рекламация за обезщетение в размер на $16 милиона с довода, че съгласно полското законодателство, направените заплащания са надалеч от това, което заявява локалния закон. От студиото отхвърлиха желае като неплатежоспособен, само че обявиха подготвеност да реализират съглашение със Сапковски, което да удовлетворява и двете страни.

Изглежда това и се е случило. „ Споразумението задоволява и изцяло покрива потребностите и упованията и на двете страни, в предишното и в сегашния миг, поставяйки мост за бъдещо съдействие сред страните “, гласи публично известие от страна на студиото.

Понастоящем CD Projekt се приготвя за огромната премиера на тяхната последваща игра: Cyberpunk 2077, която ще е отклоняване от обичайните фентъзи средновековни завършения, които студиото основава, изпращайки играещия в далечното бъдеще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР