След години на финансов колапс мъжкият волейболен тим на ЦСКА

...
След години на финансов колапс мъжкият волейболен тим на ЦСКА
Коментари Харесай

Сашо Попов: Играхме и работихме без пари, дано това е минало

След години на финансов колапс мъжкият волейболен отбор на ЦСКА се снабди с нов покровител. Генералният спонсор на баскетболния тим на " алените " и на футболния ЦСКА 1948 - Efbet, е постигнал сделка и с волейболния клуб. Наскоро компанията за залози стана спонсор и на баскетболния ЦСКА, а това провокира спорни реакции в цесекарската общественост. Недоволството е обвързвано с опълчването сред ЦСКА и ЦСКА 1948 във футбола.
 Efbet е новият спонсор на волейболния клуб ЦСКА Efbet е новият спонсор на волейболния клуб ЦСКА
" Подписахме 5-годишен контракт, който ни дава небосвод за деяние, с цел да излезем малко от злободневието си, от битовизмите, които по този начин или другояче са ни налегнали от години и можем занапред да вършим проекти за идната година, което е доста значимо за нас ", съобщи президентът на клуба Александър Попов пред bTV.
 Тони Зетова и Ивайло Стефанов стават ръководители на ДЮШ на волейболния ЦСКА Тони Зетова и Ивайло Стефанов стават ръководители на ДЮШ на волейболния ЦСКА
Той уточни, че предлагането за поддръжка от букмейкъра е предпочетено след диалози и с други компании.

" Спонсорството в България е сложен въпрос. За мен постоянно е било доста значимо в ЦСКА да идват хора, които имат отношение към клуба, към децата, да имат ценностна система и съм доста благополучен, че в последните години започваме да подписваме с такива хора, което ни дава мисъл да разсъждаваме върху голямата тематика за материалната база, тъй като ние имаме два казуса – първо материална база, по-късно дългосрочност на вложенията. "
 Сашо Попов за сегашното и бъдещето на волейболния ЦСКА Сашо Попов за сегашното и бъдещето на волейболния ЦСКА
По думите му акцентът ще падне върху развиването на школата.

" Материалната база дали е " Васил Симов ", или построяването на нова зала – постоянно стои на дневен ред, само че с помощта на такива спонсори, ще се опитаме в идващите години да ги решим. Ние тъй като сме ЦСКА, желаеме всичко незабавно. Искаме след 8-9 шампионски трофеи на Марица да бъдем конкурентни на тях, желаеме колкото се може по-бързо да се приближим до скъпия тим на Хебър, желаеме, колкото се може по-бързо да построим зала като новата на Левски, т.е. желаеме, желаеме, желаеме. "
 Александър Попов: Всички в ЦСКА горим да се борим за купата, само че действителността в този момент е друга Александър Попов: Всички в ЦСКА горим да се борим за купата, само че действителността в този момент е друга
" Трябва да тръгнем отнякъде – с привличането предходната година на един спонсор, в този момент с привличането на различен, започваме малко, постепенно всеки един от тези проблеми. Надяваме се скоро да имаме високи спортни цели и да ги осъществяваме, само че да ги кажем сега, в който реалистично можем да ги реализираме. Всеки може да каже, че желае да стане първенец, само че когато застанем и погледнем, и можем реалистично да кажем " ние можем да създадем това и това ", считам, че бързо ще го реализираме. "

" Реалистично е да мислим, че можем да станем първи, тъй като има три, четири тима по-финансово обезпечени, само че това е развой, само че с подписването на тези контракти вървим към реализирането на този развой. "

Дългосрочността на контракта е това, което е основно при избора на сътрудник.

" В момента, в който имаме визия за бъдещето, ние сме подготвени да вършим всички тези взаимни отстъпки, които сме правили – да играем без пари, да вършим всички тези взаимни отстъпки с треньори и състезатели поради името ЦСКА. Надявам се всички тези неприятни неща да са в предишното и да тръгнем по реализирането на спортните си цели. "

btvsport.bg

Снимка: startphoto.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР