След години безхаберие сградата на ул. Булаир“ 5б в Бургас

...
След години безхаберие сградата на ул. Булаир“ 5б в Бургас
Коментари Харесай

Държавата дава сградата на ул. „Булаир“ 5б на Пожарната в Бургас

След години безхаберие постройката на ул. „ Булаир “ 5б в Бургас ще заживее нов живот . Това оповестиха от Областната администрация.

Въпреки апетитите към този парцел, намиращ се на метри от Морската градина и центъра на Бургас , той няма да се продава . Държавата започва процедура по даването на постройката на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Съвсем скоро новият притежател ще я ремонтира и облагороди и тя ще извършва публични функционалности .

„ Още с назначението ми за заместник-областен шеф заявих, че някои парцели наложително би трябвало да останат държавни. Такава е позицията ми и за тази постройка. Заварихме я в потресаващо положение, като след проучване на нейната история в мен се настани горчивото чувство, че тя е оставена да се разрушава съзнателно, с цел да се продаде на безценица. Това чувство се затвърди след безапелационната позиция, че постройката няма да се продава. Тогава, незабавно откакто това беше оповестено, тя бе запалена два пъти за една вечер. Били сме очевидци по какъв начин други знакови здания са прекосявали в частни ръце точно след пожар “ , разяснява регионалният шеф Пламен Янев.

Той добави, че след пожара достъпът до постройката е бил стеснен – нещо, което е трябвало да се случи преди много години.

Веднага след встъпването в служба като регионален шеф преди няколко месеца той се заема с решаването на казуса с рушащата се постройка. Провежда срещи с няколко министерства , на една от които излиза наяве, че Министерство на вътрешните работи в Бургас се нуждае от спомагателна сграда за потребностите на пожарната. Процедурата е към своя край, а министерството сигурно ще вдъхне нов живот на този парцел и ще бъде решен дълготраен проблем на Бургас .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР